Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

Biga'da 76 yaşındaki emekli öğretmen Habil Arıkan, yıllar sonra öğrencileri ile bir araya geldi.

Biga'da 76 yaşındaki emekli öğretmen Habil Arıkan, yıllar sonra öğrencileri ile bir araya geldi.

Öğretmenliğe 57 yıl önce başlayan Arıkan (76), üç kuşak öğrencileri ile bir araya geldi. Buluşmada duygu dolu anlar yaşandı.

Savaştepe Öğretmen okulundan 1955 yılında mezun olan Arıkan, öğretmenliğe Mardin'in Zeydi Köyünde başladı. Daha sonra Biga'ya gelen ve Aşağıdemirci ile Otlukdere köyleri, merkez Sakarya ve Osmangazi İlköğretim okullarında görev yapan Arıkan, 1995 yılında emekli oldu.

Kızı Gülten Tekindağ, düzenlenen sürpriz kutlama programında babasının, öğrencilerinin her öğretmenler gününde kendisini aramalarından dolayı çok kutlu olduğunu ifade etti.

Tekindağ, "Babama verebileceğim en güzel hediye onu öğrencileri ile buluşturmaktı. Dilinden ve aklından düşürmediği öğrencilerinin her birini özlemle andığını görürdüm. Öğrencileri ile onur ve gurur duyar. Özel günlerde bayram, kandil, yeni yıl ve öğretmenler günlerinde telefonla ya da eve gelerek ziyarette bulunan öğrencilerini gördüğünde gözleri dolar, o günlerle ilgili anılarını bizimle paylaşırdı" dedi.

Aşağıdemirci köyünde yaşayan öğrencisi Muzaffer Tanrıkulu, Arıkan'a plaket verdi.

Duygulu anlar yaşayan Arıkan, "Öğrencilerimi karşımda görmek beni çok mutlu etti. Öğretmenlik demek bu demek oluyor. Öğretmenin en büyük zenginliği, öğrencilerini karşısında görmektir. Dünya malını neyleyeyim. Bu sevinci dünya malı ile tadamazdım. Bugünü unutmak mümkün değil. Bu organizeden hiç haberim olmadı. Büyük bir sürprizle karşılaştım. Hepinize teşekkür ederim" diye konuştu.

-Lapseki'de kutlama-

Lapseki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programı, Atatürk Büstü'ne çelenk konulması ile başladı.

Daha sonra Çamlık Aile Çay Bahçesi'nde devam eden programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, öğretmenliğin bahar gibi olduğunu bildirdi.

Kaymakam Tavlı, Belediye Başkanı Ekim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kocabaş'ın, yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödüllerini verdiği törene, ilçe merkezi, belde ve köylerde görev yapan öğretmenler, Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim, İl Genel Meclis üyeleri Eyüp Yılmaz, Ayhan Arslan, AK Parti İlçe başkanı Murat Gürşen, milli eğitim şube müdürleri Hakkı Biçer, Hakkı Güzel ve okul müdürleri katıldı.

Muhabir: Serten Akkaya/Ercan özçetin/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Savaştepe Sakarya Mardin Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title