Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenler sayesinde daha güvenli olacağını söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türkiye'nin geleceğinin öğretmenler sayesinde daha güvenli olacağını söyledi.

Çiçek, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmenleri kabul etti. Heyeti ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çiçek, Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Bu günlerin kamuoyunun ilgisini çekmek, farkındalık oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve çeşitli etkinlikler düzenlemek gibi faydaları olduğunu belirten Çiçek, Öğretmenler Günü'nün de bu anlamda önem taşıdığını ifade etti.

Çiçek, öğretmenlerin insan hayatında ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek,

"Doğruluk, güzellik, iyilik adına ne söylüyorsak bunların çok önemli bir kısmını sizden öğreniyoruz" dedi.

Dünyada 200'ün üzerinde ülke olduğunu anımsatan Çiçek, gelecekte ülkelerin itibar sıralamasını eğitimin belirleyeceğini söyledi.

Türkiye'de tüm kademelerde 18 milyon civarında öğrenci bulunduğuna dikkati çeken Çiçek, bu rakamın dünyadaki ülkelerin üçte ikisinin nüfusundan daha fazla olduğunu söyledi. Çiçek, " Türkiye'nin belki yer altı zenginliği yok ama 18 milyon stratejik değerde nüfusu var. Bu, milletimizin gücüdür. Kendi değerlerinden, kültüründen korkmadan, dünyadaki gelişmelere ayak uyduran, rekabet eden, öz güveni olan gençleri yetiştirebilirsek, 2023'e geldiğimizde dünyanın ilk 10 ülkesinden biri olacaksak büyük ölçüde bu şartları yerine getirmemize bağlıdır" diye konuştu.

Çiçek, Türkiye'nin verdiği öncelik sayesinde eğitime ayrılan bütçenin her yıl arttığını ve eğitim seviyesini yükseltmek için çaba harcadıklarını kaydetti. Eğitimin asıl unsurunun öğretmenler olduğunun altını çizen Çiçek, öğretmenlere,

" Türkiye'nin geleceği sizler sayesinde daha güvenli olacak" diye seslendi.

-"Kanun fabrikası"-

TBMM'nin birinci görevinin kanun yapmak olduğunu belirten Çiçek, dünyanın en çok kanun yapan ülkelerinden birinin Türkiye olduğunu söyledi.

Cemil Çiçek, şöyle konuştu:

"Burası kanun fabrikasına döndü. Bunun önemli sebeplerinden biri eğitimde yeterli kaliteyi tutturamamış olmamız. Bu, bizim hesabımıza bir eleştiridir, sizin hesabınıza değil. Eğitimden kaynaklanan sorunları, eğitimde kaliteyi yükselterek değil, ondan doğan boşluğu kanunla düzeltmeye çalışıyoruz. Bunu da ne kadar düzeltiyoruz bilmiyorum doğrusu. Eğitimi ne kadar kaliteli, ülke ve çağın ihtiyaçlarına uygun yaparsak, parlamentonun yapacağı işler de o nispette değişecek, daha makul, daha derinlikli konulara eğilme imkanı bulacaktır. Başka alanlardaki Meclis'e bu şekilde yansıyor ve biz de kanun çıkartarak, onu düzeltmeye gayret ediyoruz."

Çiçek, Van'da geçen yıl meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmenlerin acısının hala yüreklerinde olduğunu da dile getirerek, hayata veda eden tüm öğretmenleri şükranla andığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer de Öğretmenler Günü dolayısıyla heyecanlı ve mutlu olduklarını belirterek, kendilerini kabul eden Çiçek'e teşekkür etti.

Dinçer, bu yıl görev yaptıkları illeri temsilen Ankara'ya gelen öğretmenlerin de farklı ve başarılı uygulamalara imza atan öğretmenlerden oluştuğunu söyledi.

Dinçer, ziyaretin anısına Meclis Başkanı Çiçek'e bir demet çiçek takdim etti.

Kabul, basına kapalı devam etti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Cemil Çiçek Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title