Haberler

234 Kaçak Şahıs Yakalandı

Türkiye'de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 234 kaçak şahıs yakalandı.

Türkiye'de bulunmaları için yasal gerekleri karşılamayan ve sınırı yasa dışı yollardan geçmek isteyen toplam 234 kaçak şahıs yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 9-11 Eylül tarihleri arasında Yunanistan Sınırı'nda Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 33 Myanmar, 25 Filistin, 17 Somali, 5 Irak, 5 Eritre, 3 Afganistan, 3 Fas, 2 Gürcistan ve 1 Sudan uyruklu olmak üzere toplam 94 şahıs yakalandı. Ayrıca, Suriye Sınırı'nda da Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçen 3 Suriye uyruklu ile 3 Türk vatandaşı olmak üzere toplam 6 şahıs yakalandı. Edirne, Şırnak, Ağrı ve Rize'de ise Kolluk Kuvvetlerince, il merkezlerinde icra edilen önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye'de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan 7 Filistin, 3 Pakistan, 2 Gürcistan, 2 Myanmar, 2 Irak, 2 Bangladeş ve 1 Somali uyruklu olmak üzere toplam 19 şahıs yakalandı.

Yunanistan Sınırı'nda ise Türkiye'den Yunanistan'a yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 44 Myanmar, 17 Filistin, 6 Somali, 1 Eritre, 2 Gürcistan, 1 Tanzanya ve 1 Pakistan uyruklu olmak üzere toplam 72 şahıs yakalandı. Şırnak, Edirne , Mardin , Iğdır, Van ve Hatay'da ise Kolluk Kuvvetlerince, il merkezlerinde icra edilen önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye'de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan 18 Afganistan, 10 Özbekistan, 6 Myanmar, 5 Irak, 3 Suriye ve 1 Filistin uyruklu olmak üzere toplam 43 şahıs ele geçirildi. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem başlatıldı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title