Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Karahan, mesajında milli hakimiyetin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 99. yılında gururla kutladıkları Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, tüm millete ve istikbalin yegane teminatı olan çocuklara kutlu olmasını diledi.

Milli iradenin, millet egemenliğinin ve demokrasinin tecellisi olan TBMM'nin açılışının tarihin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"İstiklal Harbine yön vermiş, bağımsızlık mücadelemizin merkezi olmuş TBMM, milletimizin istiklal ve istikbal yolunda gösterdiği azim ve kararlılığı tüm dünyaya ilan etmiştir. Milletimizin kurtuluş yolunda verdiği mücadeleyi vakur duruşuyla yöneten TBMM, milli iradenin tekamülünü doğrudan üstlenerek tüm dünyaya emsal teşkil etmiş ve 'Gazi Meclis' unvanına sahip tek meclis olmuştur. Bu önemli gün Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından, millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Türkiye olarak inanıyoruz ki dünyanın neresinde olursa olsun tüm çocukların savaş, açlık ve kargaşa ortamından uzak bir şekilde yaşamaları, barış içinde bir dünyanın da kapılarını açacaktır."

-Zolan'ın mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan da mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti açısından çok önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Tüm çocukların bayramını kutlayan Zolan, "Ülkemizin bağımsızlığının olmazsa olmazı olan, demokrasimizin temellerinin atıldığı 23 Nisan 1920 sadece TBMM'nin açılışı değil, aynı zamanda yarınlarımızın sahibi, cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olan çocuklarımıza ve dünya çocuklarına armağan edilen bir bayramdır. Sevgili çocuklar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün sizlere ve dünya çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bu özel gün, ulusumuzun aynı zamanda coşku ve gurur günüdür. Sizler ülkemizin gerçek sahipleri, yarınlarımızın geleceği ve necip milletimizin yükselecek değerlerisiniz. Ülkemizi ve milletimizi, muasır medeniyetler seviyesinin üzerinde tutacak sizlerin inancı ve geçmişimizden alacağınız güçte saklıdır. Sizlerle birlikte daha ileri ve modern bir Denizli'yi geleceğe taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da mesajında, TBMM'nin kuruluşunun ve milli egemenliğe kavuşmanın 99'uncu yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Oğuz, mesajında "Geleceğimizin teminatı, Türkiye Cumhuriyetinin ve yüce milletimizin umudu, neşesi ve güvencesi sevgili çocuklar, cumhuriyetimizin en önemli kuruluş felsefesi olan 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, geleceğini gençlere ve yarının sahipleri çocuklara emanet edecek kadar çocuklarımıza ve gençlerimize güvenini ifade eden Atatürk, sizlere bir de bayram armağan etmiştir. Bizlere bu cennet vatanı, canları ve kanları pahasına emanet eden atalarımızın emanetlerini nasıl daha iyi koruyarak ve geliştirerek, yarınlara taşıyabileceğimizi düşünmeliyiz. Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk'ün takipçileri olarak, tüm engeller ve bölücü vatan hainleri karşısında tek bir vücut, tek bir yürek olmalıyız." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Denizli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title