Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Büyükakın, mesajında, milletin ve tüm Kocaelili'lerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, 23 Nisan 1920'de açılan Gazi Meclisimizin, kurulduğu andan bugüne kadar geçen süre içerisinde devletimizin, Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin en büyük teminatı olduğunu, bununla gurur duyduklarını belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, yurda ve kente davet ettikleri dünya çocukları tarafından coşkuyla kutlandığını kaydeden Büyükakın, "Bu bayram Türk Devleti'nin gelecek nesillere verdiği değerin, inancın ve güvenin bir göstergesidir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çocukların çocukluğunu doya doya yaşayabileceği huzurlu bir dünya dileğini ülkemizden dünyaya ilan etmektedir." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle dünyanın dört bir yanından 47 ülkeden bin 100 çocuğu misafir etiklerini aktaran Büyükakın, şunları kaydetti:

"Güzel Kocaeli'mize konuk olan bu çocuklar bizim çocuklarımızla tanışıp kaynaşıyorlar, geleceğe barış köprüleri kuruyorlar. Barışı, sevgiyi, güzelliği paylaşıyorlar. Burada yeni dostlar edinip, geleceğin dünyasını inşa ediyorlar. Bu duygu ve düşüncelerle siz çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tüm kalbimle kutluyor, mutluluğunuzun, coşkunuzun ve umutlarınızın daim olması temennilerimle, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA / Kültür Sanat

23 Nisan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title