Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na Doğru

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, "Bağımsızlık meşalesini sımsıkı tutan, her bir ferdiyle düşmana karşı omuz omuza mücadelenin başlatıldığı yer olan TBMM'de yeni bir varoluşun ilk adımları atılmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Çalık, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 23 Nisan'ın, milletin istiklal ve istikbaline yön veren, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla demokrasinin ve Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.

23 Nisan'ın aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en önemli göstergesi olduğunu vurgulayan Çalık, "Azim ve tutkuyla bağımsızlık mücadelesine ışık tutan, ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin kilometre taşlarını döşeyen Meclisimiz, ülkemizin geleceğine yeni ufuklar açmıştır." ifadelerini kullandı.

Çalık, savaşlardan bitap düşen, yok olma sürecinden çıkarak tekrar küllerinden doğan milletin arkasındaki yegane gücün yeni kurulan Meclis olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bağımsızlık meşalesini sımsıkı tutan, her bir ferdiyle düşmana karşı omuz omuza mücadelenin başlatıldığı yer olan TBMM'de yeni bir varoluşun ilk adımları atılmıştır.

Milletin temsilcilerinin katılımlarıyla oluşturulan Meclis, milli mücadeleyi yönetmiş, bağımsız gücünü milletten alan bir devlet anlayışı ile Cumhuriyet'i ilan etmiştir. Öyle ki Milli Mücadele'de dahi Meclis üstünlüğü temel ilke olarak benimsenmiş, en zor şartlar altında TBMM'nin demokratik muhafazasına ehemmiyet gösterilmiştir. Böylece Meclisimiz, tüm mazlum ve mağdur milletlerin bağımsızlık inancına ve hür yaşama arzusuna nasıl ulaştığını göstermiş, örnek olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle, tarihin seyrini değiştiren bu olaylar silsilesinin ve başarılarının altındaki en büyük kahramanlık destanını yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis'teki tüm milletvekillerini şükranla, rahmetle yad ediyor, vatanımızın müdafaasında canını esirgemeyen tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum."

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Çalık, bu anlamlı günün tüm dünya çocuklarına barış, mutluluk ve daimi tebessüm getirmesini temenni etti.

Kaynak: AA / Güncel

Öznur Çalık Ak Parti 23 Nisan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
title