Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Sakarya'nın Hendek, Karasu ve Sapanca ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlamalar yapıldı.

Hendek Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hendek Spor Salonu'nda devam eden etkinliğe, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Hendek Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Deniz Kün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu ile vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çuhadar, burada yaptığı konuşmada, devletin yedi düvele karşı mücadele vererek, küllerinden yeniden ortaya çıkış destanı yazdığını ve bunu da 23 Nisan 1920'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni kurarak dünyaya ilan ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor gösterileri ve okullararası yumurta ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi.

Karasu

Karasu Hükümet Konağı'nda düzenlenen törende, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Karasu Şehir Stadı'nda devam eden etkinlikte konuşan Turan, bugün, 98 yıl önceki coşkuyu ve mutluluğu duydukları için mutlu olduklarını belirterek, "Dünyanın tek çocuk bayramı olan 23 Nisan, geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güveni göstermektedir. Demokrasi ve kardeşliğin temellerinin atıldığı bugünü dünya çocuklarıyla aynı anda kutlamak bizlere büyük onur vermektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, öğrenciler ve yurt dışından gelen misafir çocuklar tarafından şiirler, folklor gösterileri yapıldı, çeşitli yarışmalar düzenlendi.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerini Kaymakam Aziz Mercan, Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan ve İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman verdi.

Sapanca

Sapanca'daki ilk tören hükümet konağı önünde gerçekleşti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede'nin Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Buradaki törenin ardından Uzunkum Park'taki düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından şiirler okundu halk oyunları gösterileri sergilendi.

Programda, ilçe milli eğitim müdürlüğünce düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirdiği, "Ağaçlar Kitap Açtı" etkinliğinin açılışı yapıldı.

Söğütlü

Söğütlü Kapalı Pazar yerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene, Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bölükbaşı, AK Parti İlçe Başkanı Adem Fidan ve siyasi sivil toplum örgütleri temsilcileri, vatandaşlar, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çiçekli, burada yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün 23 Nisan'ı bayram ilan ettiğini dile getirerek, "Bugün de bizler ve çocuklarımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyoruz. Çocuklarımızın sergiledikleri gösterileri izlemekten de sona derece memnunuz." dedi.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, folklor gösterimi yapıldı.

Yarışmalar sonucunda dereceye giren okul ve öğrencilere madalya ve hediyeleri verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Sapanca Karasu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title