Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Van'ın Erciş, Saray ve Başkale ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Van'ın Erciş, Saray ve Başkale ilçelerinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Erciş ilçesinde, kaymakamlık önünde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan program, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı'nın okunması ve öğrencilerin hazırladığı gösterilerle devam etti.

Etkinlikte, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Şimşek, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, öğrencilerin bayramını kutlayarak, şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Program, öğrencilerin makam ziyaretleriyle sona erdi.

Programa, Kaymakam Mehmet Şirin Yaşar, ilçe Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Saray

Saray ilçesinde de kaymakamlık binası bahçesindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abid Arvas'ın günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapmasının ardından öğretmen ve öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği etkinlikler, müzik dinletisi ve düzenlenen gösterilerin sahnelenmesiyle sona erdi.

Kutlamalara, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Bayır, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Başkale

Başkale ilçesinde de hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Yatılı Bölge İlkokulu'nda devam etti.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara, hakimiyetin kayıtsız, şartsız millete verildiği anlamlı günü milletçe büyük bir gurur, şan ve şerefle kutladıklarını belirterek, sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocukların bayramını kutladı.

İlçedeki ilk ve orta okullardaki öğrencilerin hazırladıkları gösterilerin sahnelendiği kutlamalarda, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Tören sonunda Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, 23 Nisan dolayısıyla 3 bin oyuncağı çocuklara hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Başkale Erciş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title