Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Manisa'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Merkez ilçelerden Şehzadeler ilçesindeki tören, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından öğrenciler şiirler okudu.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayramın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğunu söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Atatürk'ten çocuklara armağanı olduğunu belirten Çetin, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulması milli iradenin egemen hale geldiği gün bayram olarak kabul edilmiş. Bu bayramla bütün savaşların en zayıf ve en çilekeş kesimi olan sevgili çocuklara hediye edilmiştir. Yeryüzünde çocuklara özgür tek milli bayramda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'dır." dedi.

Halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından tören sona erdi.

Törene, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Tugay Komutanı Albay Güven Dere, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, öğrenciler, vatandaşlar ve aileler katıldı.

Soma

Soma ilçesindeki kutlamalar Cengiz Topel Meydanı'nda Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama Nakliyeciler Kooperatifi İlkokulu'nda devam etti.

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ile öğrencilerin ve törene katılanların bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Soma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici tarafından yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunu gösterilerinin yer aldığı kutlama, resim-şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Kırkağaç

Kırkağaç ilçesinde kutlamalar Cumhuriyet Meydanı'nda Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama Nezihe Koloğlu İlkokulu'nda devam etti.

Kırkağaç İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Yalçınkaya tarafından yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Halk oyunu gösterilerinin yer aldığı kutlama, resim-şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Atatürk Ortaokulu'nun koro ekibi ile sona erdi.

Törene Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanı Eyüp Sabri Kirişçi, öğrenciler ve veliler katıldı.

Demirci

Demirci'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri coşkuyla kutlandı.

Tören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Ardından Kaymakam İbrahim Ethem Akıncı stadında devam eden törende Kaymakam Mutlu Akyol ve Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünlü halkın ve vatandaşların bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Kocabaş tarafından yapılan törenin açılış konuşmasının ardından, halk oyunları gösterisi ve müzikli gösteriler sergilendi.

Kula

Kula ilçesinde kutlamalar Yunus Emre Kent Meydanı'nda Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kutlama Kültür Merkezi'nde devam etti.

Kula Kaymakamı Osman Güven, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ile öğrencilerin ve törene katılanların bayramını kutladı.

Tabduk Emre İlkokul Müdürü Hüseyin Mutlu'nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Hazırlanan gösteriler öğrenciler tarafından sunuldu.

Halk oyunu gösterilerinin yer aldığı kutlama, resim-şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Sarıgöl

Sarıgöl ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 98. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Sarıgöl Kent Meydanı'nda düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç tarafından günün önemini belirten konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirlerini okumaları ve okulların hazırladıkları gösteriler izleyenler tarafından alkışlandı.

Törene Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullan Sönmez, Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, daire amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan Sarıgöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title