Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Muğla'da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Muğla'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çelengi sunuldu.

Buradaki programın sona ermesinin ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Muğla Valisi Esengül Civelek'in koltuğuna Dumlupınar ilk ve ortaokulu 4. sınıf öğrencisi Emin Emre Asyalı oturdu.

Asyalı, öncelikle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak, dünyada çocuk bayramı olan ve bunu dünya çocuklarına armağan eden bir ülkenin vatandaşı olmaktan gurur duyduğunu dile getirdi.

Asyalı, çocukların daha rahat geniş alanlarda oyun oynayabilmesi için yeni alanların yapılması ve verilen ev ödevlerin azaltılmasını istedi.

Vali Civelek de Asyalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel olarak hazırlattırdığı Muğla Valisi Emin Emre Asyalı kartviziti ile kalem takımı hediye etti.

Buradaki programın ardından kutlamalar, Menteşe Emirbeyazıt ilkokulunda devam etti.

Törene Muğla Valisi Esengül Civelek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, siyasi patilerin il başkanları öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, 23 Nisan günü aziz Atatürk tarafından milletin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil olarak görülen çocuklara bayram olarak armağan edildiğini söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olduğunu belirten Ekinci, "Mustafa Kemal Atatürk geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri ve duyduğu güveni göstermek adına, TBMM'nin açıldığı gün olan 23 Nisan'ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmiştir." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle öğrencilerin hazırladığı şiir, dans, halk oyunları etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek 23 Nisan Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title