Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Ceylan, mesajında TBMM'nin açılmasının istiklal mücadelesinin dönüm noktası olduğunu ve o gün milletin egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımınının atıldığını belirtti.

Milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 98. yıl dönümü ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Ceylan, şunları kaydetti:

"Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklal mücadelesini başarıyla sonuçlandırmış, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, ebediyete kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya ilan etmiştir. Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek, kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Bize bu bayramı hediye eden başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum."

Milletvekili Yel

Milletvekili Yel de 23 Nisan 1920 tarihinin Türkiye için büyük bir gurur günü olduğunu ifade etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyadaki ilk çocuk bayramı olduğunu belirten Yel, "Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98'inci yıl dönümü vesilesiyle tarihi bir günü yeniden yaşıyoruz. 23 Nisan 1920, hepimiz için büyük bir gurur günüdür. 23 Nisan TBMM'nin açılışı nedeniyle milli egemenlik açısından milletimiz ve ülkemiz için önemli bir anlam taşımaktadır. 23 Nisan, aynı zamanda milletin geleceğinin çocuklar olduğunun da ilan edildiği gündür. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü cumhuriyetimizle, geleceğe güven içinde bakıyoruz. Güçlü Türkiye, 2023'e emin adımlarla yürürken, çocuklarımızın gelecekte imza atacakları başarılarla beraber, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaktır. Bizler de çocuklarımıza daha iyi bir gelecek ve daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Albayrak

Tekirdağ Büyküşehir Belediye Başkan Kadir Albayrak da ulusal egemenliğin, bağımsızlığın ve cumhuriyetin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 98. yıl dönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hiçbir ulusta bulunmayan şekilde çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın tüm coşkusuyla kutlandığını belirten Albayrak, "23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımı atılmıştır. Atatürk'ün başkanlığında milli mücadeleyi gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasının ardından cumhuriyet rejimini kabul etmiş ve daha sonra ülkemize çağ atlatan sayısız devrimi hayata geçirmiştir. Ülkemizin çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaşmasını isteyen ebedi önderimiz Atatürk, en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın omuzlarında yükseleceğine inanmış ve ulusal egemenliğe kavuştuğumuz kutlu günü çocuklara armağan etmiştir. Cumhuriyet nesilleri olarak bize düşen en büyük görev ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası olan güzel vatanımıza ve cumhuriyetimize sahip çıkmak ve Ata'mızın ideallerini gerçekleştirecek, vatan ve millet sevgisiyle dolu yeni bir neslin yetişmesi için var gücümüzle çalışmaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kadir Albayrak Tekirdağ 23 Nisan Politika Güncel Haberler

title