Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, Şanlıurfa'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenleri, Şanlıurfa'nın ilçelerinde de coşkuyla kutlandı.

Akçakale'deki etkinlikler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinlikler sentetik çim sahada devam etti. Kutlamalara katılan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ekrem Telli ve Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, öğrencilerin ve Akçakale halkının bayramını kutladı.

Milli Eğitim Müdürü İsa Temelci'nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından program öğrencilerin şiir ve gösterileriyle sona erdi.

Törene, Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Erdeo, İlçe Jandarma Komutanı Kadir Özbay, Emniyet Müdürü Mehmet Topçu ve daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

-VİRANŞEHİR

Viranşehir'deki etkinlikler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden etkinliklere Atatürk stadyumunda devam edildi.

Etkinliğe, Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Tabur Komutanı Ahmet Nurtan, Belediye Başkan vekili Mehmet Burun, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ufuk Aytekin,

Milli Eğitim Müdürü, Ömer Sağır, AK Parti Milletvekili Adayı Mehmet Akyürek ile öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Sağır, Ulusal Eğemenliğin önemine değinerek, "Esaret altında yaşamayı hazmademeyen yüce Türk Milleti Kürdü, Lazı, Çerkezi ve Arabı yani yediden yetmişe bütün milleti ile eğemenliği sağlamıştır. Bu güzel bayramı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk siz öğrencilere armağan etmiştir. Çünkü sizler bu ülkenin yılmaz bekçilerisiniz" şeklinde konuştu.

Tören öğrencilerin şiir ve çeşitli gösterilerinin ardından sona erdi.

-CEYLANPINAR

Ceylanpınar ilçe stadındaki kutlamalara, Kaymakam İlker Özerk Özcan, Belediye Başkanı İsmail Arslan, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı İlker Duman ile yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlikte bir gurup öğrenci hazırladıkları çiğ köfteyi etkinliğe katılan vatandaşlara dağıttı. Çuval, yoğurt yeme ve yumurta yarışları ile devam eden kutlamaların ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

-HİLVan

Hilvan'da etkinlikler de Atatürk Anıtı çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kız Meslek Lisesi Konferans Salonunda devem eden etkinliğe, Kaymakamı Ali Yılmaz, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Emniyet Müdürü Mehmet Koşar ve kurum amirleri ile katıldı.

Hilvan Kaymakamlığının düzenlediği futbol turnuvası, resim, şiir, kompozisyon ve folklor yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tören sona erdi.

-SİVEREK

Siverek'teki törende Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Firkan Tüysüz Şehir Stadyumunda gerçekleştirilen törende Kaymakam Mahmut Hersanlıoğlu, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törene, Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, 107. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Ali Uçarı, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kutlamalar, resmi geçit töreninin ardından ilköğretim okulları arası yapılan şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyesi verilmesiyle son buldu.

-HALFETİ

Halfeti'de de etkinlikler de Atatürk Anıtı çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Merkez Atatürk ilkokulu bahçesinde devam eden törende Kaymakam İsmail Çiçek, Belediye Başkanı Mahmut Özdemir ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Şener Sağlam vatandaşların bayramını kutladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş'in günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından öğrencilerin sergiledikleri oyunlar, katılımcılardan alkış aldı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title