Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas'ın Koyulhisar, Şarkışla, Akıncılar, Suşehri, Gemerek ve Hafik ilçelerinde törenlerle kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Sivas'ın Koyulhisar, Şarkışla, Akıncılar, Suşehri, Gemerek ve Hafik ilçelerinde törenlerle kutlanıyor.

Koyulhisar ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram nedeniyle Koyulhisar Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi.

Kaymakam İsmail Sündük, Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Yücel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Eren ve diğer kuruluşların çelenk sunmasının ardından törenler, ilçedeki pazar yerinde devam etti.

İlçe protokolünün öğrencilerin bayramlarını kutlamalarının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yukarıkale İlköğretim Okulu Türkçe Öğretmeni Gökhan Şahin yaptı. Öğrenciler tarafından 23 Nisan konulu şiirler okundu.

İlçedeki ilköğretim okulları tarafından hazırlanan gösterilerin sunulmasının ardından, çuval, elma yeme, su taşıma, balon patlatma, sandalye kapma gibi yarışmalar düzenlendi. Törende halk oyunları ekiplerince sunulan gösteriler de büyük beğeni topladı.

Kutlamalar sırasında tören bayrağını tutan Münire-Mustafa Aydoğdu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan Ferdi Öztekin adlı öğrenci baygınlık geçirdi.

Tansiyonu düştüğü öğrenilen Öztekin'e ilk müdahaleyi tören alanında bulunan bir doktor yaptı. Bayılan öğrenci daha sonra ambulansla Koyulhisar İlçe Hastanesi'ne kaldırıldı. Öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bu arada havanın soğuk olması öğrencilere ve törene katılanlara zor anlar yaşattı.

-ŞARKIŞLA-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şarkışla ilçesinde de kutlandı.

Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasının ardından Şarkışla Stadyumu'nda düzenlenen törende, Kaymakamı Abdullah Uçgun, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Üsteğmen Enver Nişancı ve Belediye Başkanı Kasım Gültekin, öğrenci ve vatandaşların bayramını kutladı.

Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Müdürü Abdülcelal Akdağ'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler gösterilerini sundu.

Gösteriler sırasında çocuklarının oynadığı oyunlardan birer kare resim almak isteyen veliler zabıta ekiplerine zor anlar yaşattı.

Tören sırasında yer bulamayan bazı çocuklar yer bulamayınca protokolün önündeki sehpaya oturdu.

-AKINCILAR-

Akıncılar ilçesindeki törenler, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

İlçedeki sebze pazarı alanında düzenlenen törende, Kaymakam Oğuzhan Bulut, Garnizon Komutanı Abdullah Bilgiç, Belediye Başkanı Mevlüt Albayrak halkın bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrencilerin gösterilerine yer verildi.

Törende, çeşitli branşlarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de ödülleri dağıtıldı.

-SUŞEHRİ-

Suşehri ilçesindeki törenlerde Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı.

Kaymakam Yusuf Özdemir, Belediye Başkanı Sedat Sel ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlker Şimşek, öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.

Kaymakam Özdemir, yaptığı konuşmada, çocukların bayramını kutlayarak,

"Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve egemenliğin millete verildiği ulusal egemenlik Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara hediye ettiği bir gündür. Yani iki bayramı birlikte kutluyoruz" dedi.

Çeşitli dallarda yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından öğrenciler gösterilerini sundu.

-GEMEREK-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Gemerek ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından Kaymakam Adnan Tezcan, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Faruk Öksöz ve Belediye Başkanı İrfan Sağırkaya halkın bayramını kutladı.

Gemerek Milli Eğitim Müdürü Ayhan Vural'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler, halk oyunları gösterilerini sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında dereceye giren okul ve öğrencilere ödülleri verildi.

Geçit töreni ve öğrencilerin gösterisinin ardından tören sona erdi.

-HAFİK-

Hafik'te 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Cumhuriyet İlköğretim Okulu önünde yapıldı.

Buradaki törende öğrenciler hazırladıkları gösterileri sundu.

Hafik Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencilerinin çektiği horon halayı izleyicilerden büyük alkış aldı. İlçedeki anaokulu öğrencilerinin öğretmenlerinin yardımlarıyla sundukları gösteri de ilgiyle izlendi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title