Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Vali Ali Kolat'ın makam koltuğuna oturan ilköğretim okulu öğrencisi, öğrenciler arasında yaşanan suç ve şiddet olaylarının önlenmesini istedi.

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Ali Kolat'ın makam koltuğuna oturan ilköğretim okulu öğrencisi, öğrenciler arasında yaşanan suç ve şiddet olaylarının önlenmesini istedi. Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Yıldırım, öğretmenleri ve 2 arkadaşı ile birlikte Vali Ali Kolat'ı makamında ziyaret eden 60. Yıl İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Ahmet Pehlivanoğlu, Kolat'a çiçek takdim etti. Kolat'ın makam koltuğuna oturan Pehlivanoğlu, önce Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ile görüşmek istedi.

23 Nisan dolayısıyla Seyhan'ın makam koltuğuna oturan bir ilköğretim okulu öğrencisiyle görüntülü olarak telefonda konuşan Pehlivanoğlu, temsili emniyet müdürüne öğrenciler arasındaki suç ve şiddetin önlenmesi konusunda bazı talimatlar verdi. İlköğretim ve lise öğrencilerinin karıştığı bıçakla yaralama olaylarının önlenmesini isteyen Pehlivanoğlu, çocuk istismarı ve çocuklara yönelik diğer suçların önlenmesi konusunda da sıkı tedbirler alınması talimatını verdi. Emniyet müdürü koltuğuna oturan öğrenci, basın mensuplarının "Asayiş berkemal mi?" sorusuna kentin huzurlu olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile de telefonda görüşen Pehlivanoğlu, Ürgüp'ten Kardeşler Mahallesi başta olmak üzere kentteki mahallelere içerisinde spor aletlerinin bulunduğu parklar yapmasını istedi. Okul önlerindeki yollara öğrencilerin güvenliği açısından kasis ve üstgeçit yapılmasını talep eden Pehlivanoğlu, okulların bahçelerinin düzenlenmesi konusunda talimat verdi. Belediye Başkanı Ürgüp, üstgeçidin maliyetli olduğunu, ancak kasis konusunda yardımcı olacaklarını, hazine arazisi tahsisi yapıldığı takdirde park yapabileceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Yıldırım'dan da okullarının yıkılan bahçe duvarının yapılması konusunda yardım isteyen Pehlivanoğlu, okulunda ve diğer okullarda yeni açılan kütüphanelere de kitap bağışlanmasını istedi. Vali Ali Kolat, Pehlivanoğlu'na valiliğin zor bir görev olduğunu belirterek, Vali'nin görevlerini anlattı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayan Kolat, bu mutlu günü çocuklara armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e minnettar olduklarını söyledi. Sivas'ın bu bayramda önemli katkıları olduğunu anlatan Kolat, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin Sivas Kongresi'nde atıldığını belirterek, bu bayramın Sivas açısından ayrı bir önem taşıdığını kaydetti. Tüm çocukların bayramını kutlayan Pehlivanoğlu, makamını kendisine veren Kolat'a teşekkür etti.

-BAŞSAVCI ALKAN MAKAMINI GÖKTUĞ ŞEKER'E EMANET ETTİ-

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan da makamını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İstiklal İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Göktuğ Şeker'e emanet etti. Başsavcı Alkan'ı, okul müdürü Gürbüz Şeker ile birlikte makamında ziyaret eden öğrenciler, Alkan'a çiçek takdim etti. Bir süre çocuklarla sohbet eden Alkan, daha sonra makamını 6. sınıf öğrencisi Göktuğ Şeker'e emanet etti. Başsavcı koltuğuna oturan Şeker, çağırdığı nöbetçi savcıya kaybolan bütün çocukların biran önce bulunması ve çocuklara şiddet uygulayanların en ağır cezalara çarptırılması talimatını verdi. Şeker, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Alkan ise tüm çocukların bayramını kutlayarak, "Geleceğin teminatı olan, bizim yerimizi alacak çocuklarımızla birlikteyiz. Cumhuriyetini, vatanını, ailesini seven bireyler olarak yetişmeleri dileğiyle bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum" diye konuştu.

-REKTÖR DÖKMETAŞ'IN KOLTUĞUNA DOĞUKAN GÜRBÜZ OTURDU-

Sivas Mehmetçik İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencileri, öğretmenleri Özgür Deveci ile Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş'ı ziyaret etti. Rektör koltuğuna oturan Doğukan Gürbüz, projelerini sıraladı. Sivas ve üniversite ilişkilerini kuvvetlendirmek istediğini belirten Gürbüz, hukuk, siyasal bilimler, eczacılık ve ziraat fakültelerinin açılmasını istedi. Gürbüz, Sivas'ın kalkınmasında üniversitenin aktif rol alınması için çalışmalar yapacağını ifade etti. Gürbüz'ün, Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun duvarlarının üniversitenin resim bölümü öğrencileri tarafından boyanması isteğini geri çevirmeyen Dökmetaş, ilgili fakülte dekanları ile görüşeceğini söyledi. Rektör İlyas Dökmetaş ise Gürbüz'e teşekkür ederek, eczacılık fakültesinin açılması kararının Bakanlar Kurulu'ndan çıktığını ve Resmi Gazete'de yayımlandığını söyledi. Dökmetaş, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, ziyarete gelen ilköğretim okulu öğrencilerine günün anısına çeşitli hediyeler verdi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Metin Akpınar'ın kızı kim? Duygu Nebioğlu kimdir, kaç yaşında? Duygu Nebioğlu'nun ablası ve annesi kim? Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title