Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Bayburt, Gümüşhane ve Ordu'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Trabzon Valiliği önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, Erdoğdu İlkokulu'nda devam etti.

Buradaki törene, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Taşhan, Trabzon Garnizon Komutanı Okçin Akşit, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirler ve çeşitli gösterilerle devam etti.

Program kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Rize

Rize'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törene, Yenişehir Spor Salonu'nda devam edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, burada yaptığı konuşmada, bağımsızlık meşalesinin 23 Nisan 1920'de TBMM'nin açılmasıyla Anadolu'yu aydınlatan bir güneş haline geldiğini söyledi.

TBMM'nin umutsuzluğun, yoklukların, zor ve sıkıntılı günlerin yaşandığı bir dönemde açılmasının, aydınlık yarın için bir umut olduğunu ifade eden Durmuş "Işığını tarifsiz bir tutkuyla vatana gönül verenlerin gayretinden, azminden, kararlılığından, birlik ve beraberliğinden alan bir güneş, aynı zamanda ülkemizin kışını bahara çeviren bir dirilişin müjdecisi olmuştur." dedi.

Halk oyunları gösterilerinin yapıldığı törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Garnizon Komutanı jandarma Albay Semih Coşkun, Belediye Başkanı Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Artvin

Artvin'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ile başlayan tören, daha sonra Şehir Stadı'nda devam etti.

Stattaki törene, Artvin Valisi Kemal Cirit, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Piyade Albay Uğurcan Gençay, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Adli Yargı ve Adalet Komisyon Başkanı Mesut Toktaş, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Tüfekçioğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kahveci, burada yaptığı konuşmada, Atatürk'ün düşüncesinde çocukların milletin geleceği olduğunu vurgulayarak "Milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen, milli iradenin temsil edildiği TBMM'nin açılışının 96. yıl dönümüne ulaşmanın heyecanıyla bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz" diye konuştu.

Kutlamalar, öğrencilerin okuduğu şiirler ve sundukları çeşitli gösterilerin ardından çocukların birlikte horon oynamasıyla sona erdi.

Öte yandan, Artvin Valiliğinin davetiyle Acara Özerk Cumhuriyeti'nden kente gelen çocukların gösterileri de büyük beğeni topladı.

Giresun

Giresun'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çotanak İlkokulu'nda düzenlenen törende, öğrenciler yumurta taşıma, balon patlatma oyunları oynadı, şarkılar söyleyerek şiirler okudu.

Daha sonra öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi ve anaokulu öğrencileri gösteri sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, burada yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik duygularıyla coşan ve güçlenen milli iradenin temsi edildiği TBMM'nin açılışıyla yeni Türk devletinin doğuşunun 96. yıl dönümü olduğunu söyledi.

Bugünü engin heyecan ile şevk içerisinde kutlamanın onur ve mutluluğu içerisinde olduklarını aktaran Akkurt, şöyle konuştu:

"Atatürk'ün düşüncesinde çocuklar milletin geleceğidir. Sizlere duyduğu sarsılmaz güvenin ve büyük sevginin ifadesi olarak milli bayramımız olan bu güzel günü 23 Nisan 1929'da Türk çocuklarına armağan etmiştir. Dünyada çocuklara armağan edilen ilk bayramdır. Çocuk ve bayram, çocuk ve oyun, çocuk ve masal, çocuk ve çiçek, çocuk ve sevgi birbirlerine ne de çok yakışıyor."

Törene, Vali Hasan Karahan, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, İl Genel Meclisi Başkanı Mürşit Gürel, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bayburt

Bayburt Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu'ndaki törene, Vali Yusuf Odabaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Çağlayan, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk tarihinde önemli bin dönüm noktası olduğunu anlattı.

Program, Hoca Ahmet Yesevi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin şiir okuması ve çeşitli gösteriler sunmasının ardından, Yüzbaşı Şehit Agah Ortaokulu Halk Oyunları ekibinin gösterileri ile sona erdi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Daha sonra Gümüşhane Kültür Merkezi'nde devam eden törende konuşan Şahinkaya, tarihin akışının gençlerin azim ve karalılığıyla değişeceğini dile getirerek "Türkiye Cumhuriyetinin bir ferdi olmanın verdiği gurur ve güvenle cumhuriyetimizin ilelebet yaşatılması, ülkemizin her alanda gelişmesi çabalarına öncülük edeceğinize yürekten inanıyor ve sizlere güveniyoruz" dedi.

Program, Gazipaşa Ortaokulu öğretmenleri tarafından hazırlanan oratoryo ve şiir dinletilerinin ardından, 23 Nisan şarkılarının söylenmesiyle son buldu.

Etkinlikte, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Programa, Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammet Zafer Terzi, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, vali yardımcıları Şenol Turan ve İsmail Özkan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Ordu

Altınordu Kaymakamlığınca, Durugöl Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende, anaokulu öğrencileri tarafından türküler eşliğinde kına gecesi canlandırıldı. Ardından "23 Nisan" isimli şiir okundu ve bu sırasında Atatürk portresi oluşturuldu.

Öğrenci korosunun sahne aldığı törende, engelli bir çocuk da türkü söyledi. Daha sonra öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi ve anaokulu öğrencileri gösteri sundu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, burada yaptığı konuşmada, tüm çocukların, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutladığını belirtti.

Çocukların gelecek adına önemli bir yol yürüdüğünü belirten Tekintaş, şunları kaydetti:

"Onları geleceğe hazırlamak, hepimizin en temel görevi. İnşallah, bu bayramlar ülkemizin birliği, bütünlüğü ve geleceği için önemli sembollerimizden birisi olmasının ötesinde vatan bilincini, gelecek duygusunu, İstiklal mücadelesini bize her yıl hatırlatıyor. Bu vesileyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çocuklarımıza olduğu gibi milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşmanın ardından, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Gümüşhane 23 Nisan Artvin Güncel Haberler

title