Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Köprülü, mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye'nin kurtuluşu ve bağımsız bir devletin kuruluşu olduğu gibi, aynı zamanda Cumhuriyet devriminin tarihi olarak kayıtlara geçtiği gün olduğunu belirtti.

Karanlıktan aydınlığa giden yolda Milli Kurtuluş Savaşı'nın zaferle taçlanmasıyla, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğunu bildiren Köprülü, "Bağımsız, demokratik, laik yönetim biçimi, 23 Nisan 1920 tarihinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde alınan devrim kararlarıyla tüm dünyaya ilan edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Köprülü, Türkiye'nin 95 yıllık tecrübesinin ve 23 Nisan 2015'te ülke olarak gelinen noktanın her ferde çok büyük sorumluluklar yüklediğini kaydederek şunları kaydetti:

"Cumhuriyet tarihinin en önemli günü olarak kabul edilen, 95. Yılını kutladığımız ve ülkemizin geleceğini çocuklara emanet ettiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yıl dönümünde, ülke ve ulus olarak ihtiyaç duyduğumuz, demokrasi, laiklik, adalet, huzur ve barış ortamının bir an evvel sağlanması, çocuklarımıza mutlu bir gelecek bırakılması temennisiyle, TBMM'nin açılmasına önderlik eden, ülkenin geleceğini çocuklara emanet eden ve bugünü onlara bayram olarak hediye eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, mücadele arkadaşlarını şükranla anıyor, tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyorum."

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Emre Köprülü Tekirdağ 23 Nisan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title