Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Bosna Hersek'in Zenitsa kentinde düzenlenen törene katılan Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Tartıcı: "Zenitsa bizim için önemli bir şehirdir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Bosna-Hersek'in Zenitsa kentinde büyük coşkuyla kutlandı.

Merkezi Zenitsa'da bulunan Dostluk Köprüleri Derneği, Saraybosna Yunus Emre Türk Kültür Merkezi ve Türk Temsil Heyeti Başkanlığının organizasyonuyla Zenitsa'daki Cananoviç Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen törene, 11 farklı ilkokuldan yüzlerce öğrenci, ellerindeki Bosna Hersek ve Türk bayraklarıyla katıldı.

Kız çocuklarının geleneksel Bosna Hersek kıyafetleri ile halk oyunları gösterisi büyük beğeni topladı.

Tören alanında, çocukların yaptığı ve iki ülke arasındaki dostluğu temsil eden el işleri de sergilendi.

Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı, burada yaptığı konuşmada, Türk Temsil Heyeti Başkanlığının Zenitsa'ya 1993 yılında geldiğini hatırlatarak, "Zenitsa bizim için önemli bir şehirdir. Türk Temsil Heyeti Başkanlığı olarak Bosna Hersek'te 400'den fazla proje gerçekleştirdik. Çocukların geleceğimiz olduğunu düşündüğümüzden, gerçekleştirdiğimiz projelerin en önemlilerini eğitim alanında yaptığımızı düşünüyorum. Bu kapsamda, 80'den fazla okulun tadilatını ve yeniden yapılmasını gerçekleştirdik" diye konuştu.

Tartıcı, son iki aydır, Bosna Hersek'in Vitez ve Zavidoviçi kentlerinde okulların tadilatını yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Dostluk Köprüleri Derneği Başkanı Yasmin İmamoviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Zenitsa'da artık gelenek haline geldiğini" söyledi.

Bu bayramın Zenitsa'da yaklaşık 20 yıldır kutlandığını belirten İmamoviç, "Kutlamalar, Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Zenitsa'dayken başladı. Biz de bu geleneği devam ettiriyoruz. Bugün burada Zenitsa Belediyesi'ndeki 11 okuldan çocuklar var. Aynı zamanda, çocuklara 'Bosna Hersek ve Türkiye dosttur' temalı çalışmalar yapmalarını söyledik. 100 çalışma arasından da en iyi 6 çalışmayı seçip, sahiplerine tablet bilgisayarlar hediye ettik" dedi.

Ortaokul birinci sınıf öğrencisi Fatima Durmiç, çocuklar için daha çok bayramların olması gerektiğini söyledi. Türk dizilerini kaçırmadan izlediğini ifade eden Durmiç, Türkçe bilmediğini ve zor bir dil olduğunu düşündüğünü belirtti.

Törende, Türkiye'nin Saraybosna Askeri Ataşesi Kurmay Albay İsa Sancaklı, AA Balkanlar Bölge Müdürü Ömer Çetres ve okul müdürlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ve Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı'ya da özel "Dostluk Belgesi" verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, ülkenin farklı şehirlerinden gelen yaklaşık 5000 çocuk ile kutlanmıştı. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA / Güncel

Yunus Emre Türk Saraybosna 23 Nisan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title