Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Tiflis ve Brüksel büyükelçiliklerinde tören yapıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Gürcistan ve Belçika'daki büyükelçiliklerde törenle kutlandı.

Gürcistan Büyükelçiliği ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) tarafından Tiflis'teki büyükelçilik binasında düzenlenen kutlamaya, Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Levent Gümrükçü ev sahipliği yaptı. Gürcistan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Lia Gigauri ile Tiflis Türk Kültür Merkezi Müdürü Zekeriya Gültekin'in yanı sıra, TİKA Gürcistan Koordinatörü Mustafa Korkmaz da kutlamalara katıldı.

Kutlamaların ilk bölümünde, Tiflis Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen Türk - Gürcü dostluğu temalı resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri dağıtıldı.

Türkçe'yi seçmeli yabancı dil olarak kabul eden devlet okullarından seçilen öğrencilerin okuduğu şiirler, söylediği şarkılarla renklenen kutlamada, öğrencilerin sergilediği Gürcü halk dansları büyük beğeni topladı.

-Belçika-

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Brüksel Büyükelçiliği ve Eğitim Müşavirliği himayesindeki etkinliklerle kutlandı.

Brüksel'de gerçekleşen programa Büyükelçi Mehmet Hakan Olcay, Brüksel Başkonsolosu Barış Ulusoy, Anvers Başkonsolosu M. Kemalettin Eruygur, Türkiye'nin NATO Büyükelçisi Mehmet Fatih Ceylan, Saint-Josse Belediye Başkanı Emir Kır ve Brüksel Bölge Milletvekili Mahinur Özdemir  katıldı.

Ailelerin ve çocukların da yer aldığı kutlamada, farklı okullarda okuyan çocuklar şiirler okudu, şarkılar söyledi.

Büyükelçi Olcay, yaptığı konuşmada 23 Nisan'ın çocuklara armağan edilmiş ilk ve tek bayram olduğuna dikkati çekerek "Burada doğup büyüyen çocuklarımızın kim olduklarını, nereden geldiklerini, nereye ait olduklarını unutmamaları için ana dillerini, dinlerini, örf ve ananelerini öğrenmelerini sağlamak için çaba göstermek de en önemli görevinizdir. Çocuklarımızın ana vatanlarıyla gönül bağlarını ancak bu şekilde güçlendirebilirsiniz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

23 Nisan Türkiye Belçika Brüksel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title