Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Kozan'da, Kaymakamlık ve çeşitli kurumların makamlarına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak ilköğretim okulu öğrencileri oturdu.

Kozan'da, Kaymakamlık ve çeşitli kurumların makamlarına, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında temsili olarak ilköğretim okulu öğrencileri oturdu.

Kaymakam Avni Oral, makamını Ağlıboğaz İlkokulu öğrencilerine, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Bülent Siper Meraşal Fevzi Çakmak İlkokulu öğrencilerine, Belediye Başkanı Musa Öztürk TOKİ Şehit Suat Ocak İlkokulu öğrencilerine, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun Şehit Kubilay İlkokulu öğrencilerine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Kavak ise makamını Halit Dağlı İlkokulu öğrencilerine bıraktı.

Her okuldan 3 öğrenci, birer idareci ve öğretmenin katıldığı ziyaretlerde, Kaymakam Oral ve diğer kurum amirleri koltuklarına öğrencileri oturtarak, istek ve talimatlarını dinledi.

Kaymakamlık makamına sırayla oturan 3 öğrenci, ilçede eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çalışma yapılması, okullarındaki oyun alanlarının genişletilmesini istediler.

Kaymakam Oral, Türkiye'nin bir vatan toprağı haline gelmesini sağlayan büyük mücadeleyi gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşuyla özdeşleşerek kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın önemine değinerek, başta Mustafa Kemal Atatürk ve emeği geçenleri rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Kaymakam Oral, daha sonra çocuklara çeşitli hediyeler vererek, okullarına makam aracı ile gönderdi.

Belediye Başkanı Musa Öztürk ise koltuğunu 3. Sınıf öğrencisi İrem Sara Koca'ya bıraktı. Koca'nın ilk icraatı okulunun bahçesine kamelya yapılması talimatı oldu. Başkan yardımcısı Mustafa Duru'yu telefonla arayan Koca, gereğinin yapılmasını  istedi.

Başkan Öztürk'ü ziyaret eden öğrenciler daha sonra süpriz yaparak kemanla müzik dinletisi sundular.

Belediye Başkanı Öztürk de Türkiye'de demokrasinin başlangıcının 23 Nisan 1920 olduğunu ifade ederek, şunları söyledi :

"Gazi Mustafa Kemal'in Ankara'ya gelmesi, Meclisi açması, aslında Kurtuluş Savaşının ilk kıvılcımlarını başlatma harekatıdır. Dolayısıyla bu harekatın başlangıç günü olan 23 Nisan'ı Paşamız çocuklara armağan etmiştir. Çocuklar ise bir türlü ulaşılamayan kuyruklu yıldızlara benzeyen idealler gibidir. Hepsi birer Mustafa Kemal ve o devrin kahramanı olmak ister. Onlara bu idealle büyümelerini tavsiye ediyor, hepsinin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum." - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Avni Oral 23 Nisan Kozan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
title