Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Eskişehir'de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Törenler, sabah saatlerinde valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kutlamalar, daha sonra Atatürk Stadyumu'nda devam etti. Kutlamalarda Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, 1. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, törene katılanların bayramını kutladı.

Daha sonra bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, "Millet egemenliğine dayalı iradenin millete ait olduğu, bu vatanda içeride ya da dışarıda var olan düşmanlar bilmelidir ki, 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Muhtaç olduğumuz tüm kudret damarlarımızda aktığı sürece, bu vatan, bu cumhuriyet bizim olmaya devam edecektir" dedi.

Merasimde, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. 3. Uluslararası Çocuk Halk Dansları Festivali'ne 10 ülkeden katılan öğrenciler de, resmi geçitte yer aldı. Öğrencilerin gösterileriyle devam eden kutlamalar, renkli görüntülere sahne oldu.

Törenlere, CHP Eskişehir Milletvekilleri Cevdet Selvi, Vedat Yücesan, Mehmet Ali Arıkan, çok sayıda askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

(OÖ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title