Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı Mesajı

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynak, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, Türkiye’nin İlk Milli, Dünyanınsa Tek Çocuk Bayramı Olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Nedeniyle Yaptığı Açıklamada, €œbu Yüce Meclis Çatısı Altında 88 Yıl Önceki Şuur ve Azimle Güzel Vatanımızın Geleceği İçin Çalışıyoruz.

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynak, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Taner Yıldız, Türkiye’nin ilk milli, dünyanınsa tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Bu yüce meclis çatısı altında 88 yıl önceki şuur ve azimle güzel vatanımızın geleceği için çalışıyoruz. Gelecekte bu vatanı emanet edeceğimiz çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepsinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“23 Nisan 1920’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Büyük Millet Meclisini açmış ve bu önemli günü de başta Türk çocukları olmak üzere tüm dünya çocuklarına armağan ederek Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bugün Türkiye’nin ilk milli, dünyanınsa tek çocuk bayramı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı dünyada sadece ülkemizde kutlanmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bir veciz sözünde çocuklara hitaben ‘Küçük hanımlar, küçük beyler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz’ demek suretiyle daha o yıllarda ülkemizin yarınlarını emanet edeceğimiz çocuklarımıza olan güvenini en anlamlı bir biçimde vurgulamıştır. Gerçekten de TBMM’nin açıldığı, Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda ülkemiz savaşın yaralarını yeni yeni sarmaya başlamıştı. Ülkemiz o yıllarda yoksulluk içerisindeydi. Milletvekillerinin oturduğu meclis sıraları bile o zaman okullardan getirilmişti. Meclis gaz lambası ile aydınlanıyor, soba ile ısınıyordu. İşte böyle bir ortamda Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir felsefesi ile ülkesinin geleceği için çalışan bu ülke insanı aradan geçen 88 yıl sonunda ülkemizin kalkınıp gelişmesi, diğer gelişmiş dünya ülkeleri ile rekabet edebilir duruma gelmesi noktasında büyük mücadeleler vererek ülkemizi bugünkü gelişmiş konuma getirmişlerdir. Bundan tam 88 yıl önce kurulan bu yüce meclis ise aynı vakar, azim ve görev bilinci ile ülkemizin kalkınıp gelişmesi, çok daha ileri seviyeye gitmesi için çalışmalarını geceli gündüzlü sürdürmeye devam etmektedir. Çünkü Ülkemizi ilgilendiren siyasal, ekonomik, iç ve dış her türlü kararlar bu meclis çatısı altından çıkmaktadır. Biz her bir yeri şehit kanlarıyla sulanan ülkemizi bugünün çocukları ve geleceğin devlet adamları, yöneticileri, işadamları olacak olan çocuklarımıza ne kadar iyi ve müreffeh bir ortamda bırakırsak, onlar da bizlerden aldığı güç ve sorumluluk anlayışı ile bu güzel vatanı çok daha ileriye götüreceklerdir. Çünkü biz çocuklarımızın gözlerinde bu cevher ve aşkı her zaman hissediyor, doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisi demeden ülkemizin tüm çocuklarına bu ülkeyi çok daha ileri götürecekleri noktasında sonsuz güven duyuyoruz. Son yıllarda her ne kadar ülkemizin kalkınıp gelişmesini istemeyen iç ve dış mihraklar olsa da ve zaman zaman bir takım olaylarda çocuklarımızı kendi ulaşılması imkansız emelleri için alet etseler de, bizler inanıyor ve güveniyoruz ki; o çocuklarımız gelecekte ülkesinin birlik, bütünlük, dayanışma, kaynaşma ve kalkınması için azimle mücadele edeceklerdir.

Ben bu vesile ile akıl ve bilimin önderliğinde, desteğimizi halkımızdan aldığımız güçle ülkemizin geleceği için 88 yıl önce aldığımız güç, azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğimizi belirtiyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını tebrik ediyor, onların her birinin gözlerinden öpüyorum” dedi.

(SE-SE-Y) 22.04.2008 16:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

title