Haberler

23 Nisan Mesajları

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "23 Nisan'ı Bayram Yapan Tartışmasız Gerçek, Koskoca Bir Milletin Tek Amaç Etrafında Bütünleşmesidir" Derken, SHP Genel Sekreteki Ahmet Güryüz Ketenci İse Ulusal İradenin Temsil Edildiği TBMM'de, Halkın Yüzde 40'ının İradesinin Yansımadığını Savundu.

Siyasi partiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda demokrasi vurgusu yaptılar.

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, "23 Nisan'a anlam veren, 23 Nisan'ı bayram yapan tartışmasız gerçek, koskoca bir milletin tek amaç etrafında bütünleşmesidir" dedi. Mumcu mesajında, "Bağımsızlık ve işgalden kurtuluş mücadelesinin en çetin günlerinde TBMM'nin açılmış olmasını, sadece mücadele kararlılığının değil, milletin geleceğini inşa etme iradesini ortaya konulması bakımından takdirle, şükranla ve minnetle hatırlıyoruz. Bu büyük bir derstir, bu hayranlık uyandıran büyük bir liderliktir" dedi.

DEMOKRASİNİN ODAK NOKTASI

Hürparti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, Atatürk'ün TBMM için "en büyük eserimdir" dediğini belirterek, "Demokrasimizin odak noktası olan TBMM'nin kuruluşu, ulus egemenliğine dayanan, tam bağımsız yeni Türk Devleti'nin kurulması sürecinde çok önemli bir adım olarak tarihe geçmiştir" dedi.

TBMM'DE HALKIN YÜZDE 40'ININ İRADESİ YOK

SHP Genel Sekreteri Ahmet Güryüz Ketenci, "Egemenliğin kayıtsız şartsız ulusa ait olmasının anlamı, egemenliğin kaynağında tarikat, ırk, din,cemaat, soy – sop değil , doğrudan ve sadece halkın olmasıdır.Bu iradenin üstünde hiçbir gücün, kudretin olmamasıdır" dedi. Ketenci, "Ulusal iradenin temsil edilmesi öngörülen TBMM, bugün ne yazık ki halk iradesinin yüzde 40'dan fazlasının yansımadığı bir olumsuzlukla karşı karşıyadır" diye konuştu. Ketenci, iktidar ve muhalefete düşen görevin demokrasiye ters düşen bu yapının ortadan kaldırılması olduğunu söyledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title