Haberler

23 Nisan, Köln'de Bir Başka Kutlanacak

Köln'de düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için birçok derneğin katkısıyla büyük bir organizasyon hazırlandı. İlk kez Köln'deki bir meydanda kutlanacak 23 Nisan'a 10 bin kişinin katılması bekleniyor.

Almanya'nın Köln kentinde el ele veren birçok dernek, kuruluş ve kişiler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Köln'de ilk kez bir meydanda, büyük bir katılım ile kutlamaya hazırlanıyor. Köln Başkonsolosluğu himayesinde 23 Nisan 2011 günü saat 12. 00 ' 18. 00 saatleri arasında Köln'deki Rudolfplatz meydanında düzenlenecek kutlamalara 10 bine yakın kişinin gelmesi bekleniyor. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu'nda konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, 'Başkonsolosluk olarak toplumumuzun hemen hemen her kesimi kapsayan derneklerimizin bu etkinliğe sahip çıkması bizi çok sevindirdi. Bu büyük birlikteliği görmek sevinç ve umut verici bir gelişmedir. Köln'ün kültür takviminde önümüzdeki yıllarda bir de 23 Nisan kutlaması ekletmek en büyük hedefimizdir' dedi.

İLK KEZ MEYDANDA DÜZENLENECEK

'23 Nisan Kutlama Komitesi' adına konuşan Avrupa Giresun Derneği Başkanı Metin Çoban, etkinlik ile ilgili bilgi vererek şunları söyledi: 'Amacımız bundan sonraki yıllarda Atamızın armağanı bu milli bayramımızı geleneksek olarak kutlamak ve genç kuşaklara sevdirmektir. Dünyada çocuklara armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Çocuk Bayramı yaşadığımız bu topraklarda da başta Alman komşularımız olmak üzere, diğer uluslardan gelen çocuklarımızın katılımıyla geniş kitlelere ulaşacaktır. 23 Nisan günü tüm aileleri çocuklarını alarak, Köln'de ilk kez bir meydanda ve büyük katılımla düzenlenecek kutlamaları izlemek için Rudolfplatz meydanına bekliyoruz. '

Kutlamalara Köln Başkonsolosluğu ile birçok kurum ve kuruluşun yanı sıra Köln Anakent Belediyesi'de destek oluyor. Toplantının sonunda organizatör Tanju Yolaşan, Köln Anakent Belediye Meclisi Üyesi Malik Karaman ve Köln Anakent Belediye Meclisi Üyesi Efkan Kara da organizasyon hakkında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title