Haberler

23 Nisan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali

Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlenen "23 Nisan Alanya Uluslararası Çocuk Festivali" 7 ülkeden çocukların katılımıyla başladı.

Alanya Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "Barış" temasıyla düzenlenen festivalin açılış töreni Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Törende konuşan Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, organizasyonu düzenleyen belediye ve milli eğitim müdürlüğüne teşekkür ederek, "Bu bayramı ve bu güzel ülkeyi vatan yapan Mustafa Kemal Atatürk'ü, gazi ve şehitlerimizi anıyoruz. Hepimizin şahit olduğu, ülkemize kasteden 15 Temmuz'daki hainleri durduran gazi ve şehitlerimizi tekrardan anarak, hayırlı bayramlar diliyorum." dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı dolu dolu kutlamak için festival düzenlediklerini söyledi.

Yücel, 7 ülkeden çocukların katılacağı ve bir hafta sürecek festivalde kitap fuarı, söyleşi, tiyatro, çocuk gösterileri gibi etkinliklerin yer aldığını ifade ederek, "Hem eğitici hem de keyifli bir festival olacağına inanıyorum. İnşallah bu yıl ilkini düzenlediğimiz festivalimizi gelecek yıllarda çıtasını yükselterek devam ettireceğiz." diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Finlandiya, Litvanya, Letonya, Polonya, Kazakistan, Azerbaycan ve Rusya'dan gelen halk oyunu ekipleri gösteri sundu.

Festival, 29 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Alanya Belediyesi 23 Nisan Antalya Politika Güncel Haberler

title