Haberler

22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'ne Doğru

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek "Adana" konulu uzun metraj senaryo yarışmasının jüri üyeleri belli oldu.

Adana Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek "Adana" konulu uzun metraj senaryo yarışmasının jüri üyeleri belli oldu.

Altın Koza Festival Komitesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 14-20 Eylül'deki festival kapsamında, bu yıl ilk kez  "Adana" konulu uzun metraj senaryo yarışması düzenlenecek.

Başkanlığını yönetmen Erden Kıral'ın yapacağı yarışma jürisinde, yazar, yönetmen ve senarist Füruzan ile Işıl Özgentürk, Adanalı yazar Muzaffer İzgü ve yapımcı Abdurrahman Keskiner yer alıyor. Yarışmanın ön jürisi ise senarist ve oyuncu Faruk Karaçay, senarist ve yönetmen Hakan Haksun, yazar ve fotoğrafçı Haluk Uygur'dan oluşuyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin önemli kültür sanat etkinliklerinden olan festival kapsamında bu yıl birincisini gerçekleştirecekleri uzun metraj senaryo yarışmasının jüri üyelerine teşekkür etti.

Sözlü, "Birbirinden önemli sanatçılarımız bizlerle festival heyecanını yaşayacak. Sinema ve sinemacıları desteklemeyi amaçlayan festivalimize bu yıl da yoğun ilgi ve katılım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, birinciye 40, ikinciye 20, üçüncüye 10 bin lira ödül verilecek yarışmanın 31 Temmuz olarak açıklanan son başvuru tarihi de 18 Ağustos'a uzatıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Sözlü Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title