Haberler

22. İnsan Yönetimi Kongresi Başladı

Güncelleme:

İş sağlığı ve güvenliğinden yetenek yönetimine, insan kaynaklarının yeni kimliğinden CEO'ların gözünden insan yönetimine kadar farklı içerikte 100'ü aşkın ana ve paralel oturumun düzenlendiği kongrenin açılışını PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın yaptı. Yangın, Türkiye'nin hedeflerine ancak insan gücü ile ulaşabileceğine dikkat çekti.


Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) tarafından düzenlenen PERYÖN 22. İnsan Yönetimi Kongresi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda başladı. Türkiye'de ve dünyada insan yönetimi konusunda düşünceleri ve uygulamalarıyla fark yaratan konuşmacıların sahne alacağı kongre, katılımcı, konuşmacı ve oturum sayısına göre Avrupa'nın en büyük kongresi olma niteliğini taşıyor. Kongre programında iş sağlığı ve güvenliğinden yetenek yönetimine, insan kaynaklarının yeni kimliğinden CEO'ların gözünden insan yönetimine kadar farklı içerikte 100'ü aşkın ana ve paralel oturum yer alıyor. 2 bini aşkın profesyonelin takip ettiği kongrenin ana sponsorluğunu Turkcell Akademi ve yenibiriş.com üstleniyor.

Sunumunu Gazeteci Fatih Türkmenoğlu'nun yaptığı kongre Duruj Magic of the Glove'un performansıyla başladı. Grup, şarkıları ve etkileyici dansıyla izleyicilerden tam not aldı. Kongrenin açılışını yapan PERYÖN Yönetim Kurulu Başkanı Sevilay Pezek Yangın, konuşmasına günümüzün iş dünyasını tanımlayan VUCA terimi açıklayarak başladı. VUCA, İngilizce "Volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity" kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor, Türkçe kaygan, kesin olmayan, karmaşık ve belirsiz olarak ifade ediliyor. VUCA aynı zamanda Zulu dilinde "Uyan" anlamına geliyor. Yangın, "Zulu'da 10 milyon insan yaşıyor. Zululu çocuklara anneleri her sabah "Vuca-Uyan" diye sesleniyor. Bu kelimeyi artık iş dünyasında çok duyuyoruz, hepimizin uyanmaya ihtiyacı var. VUCA, günümüzün iş dünyasını temsil ediyor. Ekonomik istikrarsızlıklar, savaş, globalleşme ve onun getirdiği değişimlere, müşterilerin beklentilerine ayak uydurmamız gerekiyor. VUCA ortamıyla başa çıkmak için uyanık olmak ve çözümün bir parçası olmak gerekiyor" dedi. Yangın, "VUCA dünyasında başarılı olmak ve değişme ayak uydurabilmek için liderlerin vizyoner olmak, anlamak, net olana odaklanmak ve çevik olmak özelliklerini taşıması gerekiyor. Ancak potansiyelimizi geliştirebilirsek değişimlere anında cevap verebiliriz. Biz de PERYÖN olarak Türkiye'de insan yönetimi gelişimi misyonuyla 3 bin üyemiz ve Türkiye genelinde 5 şubemizle insan yönetimi becerilerini gönüllülerimizle ve üyelerimizle beraber geliştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

KOBİ'lerde iş sağlığı ve güvenliğinden bilgi üretme ve paylaşımını artırıcı araştırmalara kadar PERYÖN'ün yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Yangın, Türkiye'nin hedeflerine ancak insan gücü ile ulaşabileceğine dikkat çekti: "PERYÖN insan yönetimi gelişimi için 2007'de kurulan PERYÖN Akademi bünyesinde bugüne kadar insan yönetimi uzmanları, lider ve yöneticiler ve organizasyonlar için insan yönetimi becerilerini geliştirmeye yönelik 287'si 2014'te olmak üzere toplam 427 gün eğitim düzenlendi. 2008'de kurulan ve sürekli geliştirilen İK Metre platformuyla İK'da ölçerek yönetimin yaygınlaştırılması ve daha iyi sonuçlar üretebilmesi için destek sağlıyor. Platform İK yöneticilerine 27 metrik üzerinden çalışmalarını ölçme ve verilerini kıyaslama olanağı sunuyor. Türkiye'nin potansiyelini geliştirmek için gençlere, KOBİ'lere ve kadın liderlere odaklanıyoruz, bu alanda yapılan çalışmaların katlanarak geri döneceğini düşünüyoruz" dedi.

İnsan yönetiminde dünyanın gözü PERYÖN'de olacak


PERYÖN, 2016'da İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (WFPMA) tarafından düzenlenen Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'ne İstanbul'da ev sahipliği yapacak. WFPMA, içinde SHRM ve CIPD derneklerinin de yer aldığı dünya genelinde 600 bin İK profesyonelini temsil ediyor ve bünyesinde 90 ulusal insan yönetimi derneği bulunuyor. Yangın,"Bu denli prestijli ve Türkiye tanıtımı için önemli bir fırsat olan 2016 Dünya İnsan Yönetimi Kongresi'ne ev sahipliği yapacağımız için heyecanlı ve gururluyuz. Tabii ki tüm Dünya ve Avrupa yönetim kurulu üyelerimizin gözü Türkiye ve PERYÖN'de olacak. Kongrenin teması "İnsanları buluşturmak dünyayı birleştirmektir" olarak belirlendi. Kongre biz profesyoneller için de dünya çapında meslektaşlarımızla bir araya gelme fırsatı sunacak" dedi.

"Şirketlerin 'dönüştürücü liderlere' ihtiyacı var"


Kongrenin ilk gün açılış konuşmasını Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı Ahmet C. Dördüncü, "İnsanla Fark Yaratmak" başlıklı konuşmasıyla yaptı. Konuşmasında, sürdürülebilir bir büyümenin ancak değişimin başarıyla yönetilmesi ile mümkün olacağına değinen Dördüncü, "Günümüzde kurumlar farklı olmak, fark yaratmak için yaratıcı olmak zorunda. Bunu yapabilmek için ellerindeki en temel değer ise "insan kaynağı". İş hayatına adım atan yeni kuşaklara ayak uydurmak ise hiç kolay değil. Oysa değişimi yönetmek ve fark yaratmak isteyen her liderin bu yeni çalışan tipi ile birlikte ortak hedefe ulaşabilmesi için kendini onlardan biri gibi hissetmesi gerekiyor" dedi. Artık şirketlerin dönüşüm ve değişim süreçlerinde geleneksel liderliğin yeterli olmadığını da aktaran Dördüncü, "Bu anlayışla başarılı sonuçlar almak mümkün değil. Şimdi gerekli olan, değişim temelli bir liderlik. Şirketlerin artık 'Dönüştürücü Liderlere' ihtiyacı var" dedi.

"Şirket çalışanlarını dijital eğitim ile buluşturuyoruz"

Kongrenin ana sponsoru Turkcell Akademi'nin düzenlediği "Eğitimde İleri Teknoloji Dönemi" başlıklı oturuma, Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen ve Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş katıldı. Dijitalleşmenin yaşamımızı ne kadar değiştirdiğine dikkat çeken Yiğit Kulabaş, "TV'nin 3-4 katı mobilde zaman geçiriyoruz. Dijital ana mecramız haline geldi. Yarının tüketicisi paylaşma kültürüne açık, sahipliğe değil erişime değer veren mobil bir nesille karşı karşıyayız" dedi. Dijital öğrenmenin yolculuğunu anlatan Turkcell İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen ise her yerden bilgiye ulaşabilmenin kalifiye, gelişime açık çalışan sayısını hızla artırdığını vurguladı. Sezen, "Geleceği şekillendirecek 10 teknolojiden biri eğitimde teknolojinin dönüşümü… Biz Turkcell Akademi olarak bu dönüşümü öngördük ve bilgi birikimimizi bu yılın başında Turkcell Dijital Akademimiz ile tüm Türkiye'ye açtık. Binlerce saatlik videolarımız ile yabancı dilden, özgeçmiş oluşturmaya, sunum hazırlamadan finansal okuryazarlığa kadar binlerce farklı eğitimi bir çatı altında topladık. Tüm bunları hazırlarken öncelikle çalışanların ve gençlerin ihtiyaç ve isteklerine öncelik verdik. Bundan sonraki öncelikli planımız bu büyük bilgi birikimi ile beraber, kurumsal müşterilerimizin hayatına bilgiyi ve teknolojiyi yedirerek dönüşümlerini, fark yaratmalarını hızlandırmak" dedi.

Türkiye artık Almanya'ya işçi değil "expat" gönderiyor

Kongrede Mercer ortaklığıyla 2014'te düzenlenen "Yurt Dışı Görevlendirme ve Mobil İşgücü Yönetimi Anketi"nin sonuçları düzenlenen bir oturumla ilk kez açıklandı. Oturuma Mercer Hindistan, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika, CEO'su Cameron Hannah, Mercer Türkiye Genel Müdürü Dinçer Güleyin, Mercer Türkiye Danışmanı Goncagül Uğurlu katıldı. Araştırmanın global sonuçlarına göre şirketler önümüzdeki 2 yıl içinde uluslararası görevlendirmelerde yüzde 60 artış bekliyor. Türkiye'de de benzer bir eğilim söz konusu. Türkiye'de en çok yurt dışı görevlendirme yapılan ülkeler arasında ilk sırayı Almanya alıyor, onu Rusya ve Kazakistan izliyor. Türk çalışanların "expat" olarak gitmeyi tercih etmediği ülkeler arasındaysa Mısır, Irak ve Cezayir başta geliyor. Şirketler yurt dışında görevlendirdikleri çalışanlarına ağırlıklı olarak ana ülke koşullarına göre bir ödüllendirme modeli uyguluyor, Avrupa'da her beş şirketten biriyse yerele göre rekabetçi bir ücretlendirme tercih ediyor. Çalışanın yurt dışı görevlendirmesinin önündeki engeller ise yaşam standardının korunması, aile ilgili konular ve çalışanın kariyer yönetimi olarak sıralanıyor. Global olarak şirketlerin yüzde 91'inden fazlası uluslararası görevlendirme politikalarını yeniden gözden geçirmeyi planladıklarını belirtiyor.


İK geleceği için global bakmalı, entegre ve veri odaklı olmalı


Merck Grup Kurumsal İnsan Kaynakları Lideri Dr. Piotr Bednarczuk, "İK'nın Geleceği: Global, Entegre, Veri Odaklı" başlıklı oturumda İK rolünün değişimindeki son eğilimleri ele aldı. Bednarczuk, 346 yıllık bir geçmişe sahip olan ve 60 ülkede faaliyet gösteren global Merck Grubu ve yaptığı çalışmalardan örnekler vererek, "İK'nın global bir bakış açıcı olmazsa, entegre olmazsa, veri odaklı olmazsa geleceği olamaz" dedi. Bednarczuk, iş hayatı ve şirketlerin İK'dan daha hızlı değiştiğini, bunun için İK'nın geleceğe hazırlıklı olması gerektiğini anlattı: "Şirketler 10 yıl öncesine göre çok hızlı hareket ediyor, yeni yapılanma çok sıklıkla yapılıyor. Esnek ve hareketlilik için hız şart. İK süreçlerinin de bu hıza uyması gerekiyor. Vizyonumuz, CEO'ların büyük bölümü İK'da belli bir sure çalışmadan gelecekte CEO olamayacak." Bu değişime uyum sağlamak için İK çalışanlarının yüzde 47'sinin rolünü değiştirdiklerini belirten Bednarzcuk, İK'nın ürün ve hizmet geliştirerek şirketin uzmanlığını sağlamak, veriye dayalı karar vermek, yedekleme, performans gibi süreçleri tek bir sürece entegre etmek ve globalleştirmek rollerine dikkat çekti.


Müşterilerine değer yaratan şirketler motivasyonu destekliyor

Kongrenin ilk gün konuşmacılarından biri de dünya çapında ilgi gören kariyer geliştirme ve yönetimi metodolojisi Business Model You® yaratıcısı ve uluslararası en çok satanlar listelerine giren ve 26 dilde yaklaşık bir milyon satan Business Model You ve Business Model Generation eserlerinin yazarı/eş yaratıcısı Dr. Timothy Clark'dı. Eğitmen, Girişimci, Bestselling Yazar Clark, yöneticilerin ve çalışanların kapasitelerini kullanabilmelerin önündeki en büyük engeli amaç eksikliği olarak tanımlıyor: Clark, yapılan çalışmalar son 10 yılda çok tutarlı şekilde şunu gösterdi ki çalışanların yüzde 70'i yöneticiler de dahil işlerine kendilerini tam olarak vermiyorlar. Bunun birçok nedeni olabilir ama temelinde amaç eksikliği var. Çalışanlara bir amaç için çalıştıkları duygusunu verebilme için şirketin müşterilerine değer yaratması gerekiyor. Business Model You® yöntemi şirketlerin müşteriye değer yaratan bir iş modeli öneriyor" dedi.

Ayrıca bu yıl kongrede İş Sağlığı ve Güvenliği konusu neredeyse "zorunlu" odak haline getirildi. Vodafone desteği ile bir saat diliminde aynı anda beş oturumda İş Sağlığı ve Güvenliği konuşuldu ve tüm katılımcılar aynı anda bu konunun çeşitli boyutları hakkında çalıştılar.

PERYÖN İK Blog Ödülleri ikinci gün sahiplerini bulacak


Kongrenin ikinci günü, bu yıl ikincisi düzenlenen "PERYÖN İK Blog Ödülleri 2014" Ödül Töreni ile başlayacak. Bu yıl en iyi I?K blogları hem internet kullanıcıları hem de jüri oylarıyla belirlendi. Kazanan blog sahipleri ödüllerini 5 Kasım'da düzenlenecek Ödül Töreni ile Avrupa Personel Yönetimi Derneği (European Association for People Management – EAPM) Bas?kanı Izy Behar'dan alacak. Ardından Fütürist, Teknoloji Gurusu ve Gazeteci Ben Hammersley, yer alıyor. Konuşmacı Hammersley, "Yapay Zeka: Tomorrow's Work başlıklı oturumda değişen dünyada yaratıcılık ve işbirliği kavramları baştan irdeleyerek, önümüzdeki 10 yıllık zaman diliminde ihtiyaç duyacağımız yetenek ve becerilere dikkat çekecek. Kongrede çalışma hayatında kadınların iş-yaşam dengesinin tartışılacağı "Çalışan Anneler: Annelik Cenneti, Suçluluk Duygusu Cehennemi..." isimli oturum Gazeteci Ayşe Arman moderatörlüğünde ve sanatçı Gülben Ergen, Boyner Büyük Mağazacılık Genel Müdürü Deran Taşkıran, BIG CHEFS Kurucu Ortağı Gamze Cizreli katılımıyla gerçekleştirilecek. "CEO'lar Gözünden İnsan Yönetimi" oturumunda ise CEO'lar, Sabancı Holding, İnsan Kaynakları Grup Başkanı Neriman Ülsever moderatörlüğünde İnsan Kaynaklarından beklentilerinin dününü ve bugünü konuşacaklar. Oturuma katılacak CEO'lar arasında, Jatomi CEO'su O. Cenk Akın, General Electric Transportation Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Genel Müdürü Gökhan Bayhan, CofaceTürkiye Genel Müdürü Belkıs Alpergun yer alıyor.

"İnsan yönetiminin en iyileri" bu akşam belli oluyor

İnsan Yönetimi alanındaki tek ve en prestijli ödül olan PERYÖN İnsan Yönetimi Ödülleri bu gece Bimsa sponsorluğunda düzenlenecek Ödül Gala Gecesi'nde sahiplerini bulacak. Bu yıl 7. kez verilecek olan ödüllere 34 firma 49 kategoride başvurdu. Ödüllere ilgi her yıl daha da artıyor. Gecenin sunuculuğunu deneyimli gazeteci Fatih Türkmenoğlu ve Özge Uzun üstlenecek, açılışı PERYÖN Başkanı Sevilay Pezek Yangın ve BİMSA Genel Müdürü Tunç Taşman birlikte yapacaklar. İnsan Yönetimi Dernekleri Dünya Federasyonu (World Federation of People Management Associations –WFPMA) Başkanı Pieter Haen'ın açılış konuşmasını yapacağı özel bir törenle sahiplerini bulacak. En iyiler, 5 Kasım'da devam edecek kongrede ödül alan uygulamalarını katılımcılarla paylaşacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title