Haberler

22 günde 25 bin liralık gelinlik ürettiler

HARUN KAYMAZ - Bursa'da bir firma tarafından tasarlanan ve 14 bin liraya alınan taşları 22 gün boyunca gece gündüz çalışılarak tek tek elle işlenip süslenen gelinlik, 25 bin liraya satışa çıkarıl...

HARUN KAYMAZ - Bursa'da bir firma tarafından tasarlanan ve 14 bin liraya alınan taşları 22 gün boyunca gece gündüz çalışılarak tek tek elle işlenip süslenen gelinlik, 25 bin liraya satışa çıkarıldı.

Tarihi Kapalıçarşı ve Atatürk Caddesi'nde yaklaşık 50 yıldır faaliyet gösteren firmanın satış temsilcisi Tülay Eğir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, genç kızların hayallerini süsleyen gelinlikler için farklı taleplerle karşılaştıklarını söyledi.

Müşterilerinin genellikle seçtikleri modeli kendilerine getirdiğini ve onları yönlendirerek çeşitli tasarımlar ortaya çıkardıklarını belirten Eğir, şöyle konuştu:

"Kimileri zayıf görünmek istiyor, kimileri de alt tarafı farklı, üst tarafı farklı renklerde gelinlik talep ediyor. Bize gelen genç kızlarımızı, ağırlığı, saç modeli ve yaşam tarzına göre değerlendirip onlara bir yol çiziyoruz. Örneğin bir çılgın gelinimiz vardı; motosikletle evlenmek için bizden siyah pantolonu olan gelinlik istedi. Onun da istediğini yaptık. Gelinliğin maliyetine göre süslemesi değişiyor. 2013 sezonunda en çok tercih edilen modeller, sırt dekolteli dantel işlemeli gelinlikler."

Firmanın işletmecisi Yılmaz Alan ise farklı modellerle müşteriye hitap etmek istediklerini anlattı.

Tasarladıkları bir gelinlik için 14 bin liraya özel taşlar satın aldıklarını dile getiren Alan, "Önce gelinliğin süslemesi dışında kalan bölümünü bitirdik. Daha sonra atölyemize getirdiğimiz gelinliği 22 gün süren çalışmamızda tek tek elle işledik. 4,5 kilogram ağırlığında bir gelinlik oldu. Yılda ortalama 2 bin gelinlik satıyoruz ama en değerli ürünümüz bu oldu. Vitrine koyduk, 25 bin liraya alıcısını bekliyoruz'' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Atatürk Caddesi Kapalıçarşı Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title