Haberler

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali

Festivalin açılışı, "Aida" operası ile yapıldı.

21. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen "Aida" operası ile başladı.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Selman Ada, Antalya'nın Serik ilçesi sınırlarındaki 2 bin yıllık Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış programında, düzenledikleri festivalin her yıl daha da geliştiğini ve çeşitlendiğini söyledi.

Ada, Devlet Opera ve Balesi olarak engin repertuvarıyla antik tiyatrodan dünyaya açıldıklarını ve gelecek yıl yepyeni eserlerle yeniden sanatseverlerle buluşmayı diledi.

Daha sonra antik tiyatronun tarihi atmosferinde sahnelenen ve Giuseppe Verdi tarafından bestelenen eserde, Etiyopyalı Prenses Aida ile Mısırlı genç savaşçı Ramades'in hüzünlü aşkları anlatıldı. Aida'nın kendi ülkesinde yakalandıktan sonra bir köle olarak Mısır'a getirilmesi, Mısır Ordusu komutanı Ramades'in Aida'ya olan aşkı ile Firavun'a olan sadakati arasında kalması, Firavun'un kızı Amneris'in Ramades'e olan karşılıksız aşkı ve Aida'nın ülkesini kurtarmak için yaşadığı çelişkiler işlendi.

"Amneris" rolünde Fransız mezzo-soprano Elena Gabouri, "Aida" rolünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Evren Ekşioğlu, "Radames" rolünde İspanyol tenor Enrique Ferrer, "Ramfis" rolünde kariyerini ABD'de sürdüren bas Burak Bilgili, "Mısır Firavunu" rolünde bas Hasan Alptekin, "Amonasro" rolünde bariton Tamer Peker, "Haberci" rolünde tenor Serkan Taylan ve "Rahibe" rolünde soprano Filiz Güneş sahne aldı.

Aytaç Manizade tarafından sahneye konulan eserde, solistlere İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşlik etti. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo'nun üstlendiği operada, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Ayşegül Alev imzasını taşıdı. Koro şefliğini Hans Joachim Gallus'un yaptığı eserde, koreografide Uğur Seyrek, ışık tasarımında ise Müfit Özbek görev aldı.

Açılışına yerli ve yabancı konukların ilgi gösterdiği festival, 24 Eylül'de sona erecek. - Antalya

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Antalya İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title