Haberler

21. Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin dördüncü haftasında 10 farklı oyun beğeniye sunulacak.

Bu yıl 21'incisi düzenlenen Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin dördüncü haftasında 10 farklı oyun beğeniye sunulacak.

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları iş birliğiyle gerçekleştirilen festival kapsamında, yerli ve yabancı oyunların sahnelenmesine devam ediliyor.

İstanbul Devlet Tiyatrosu eski Yunan tragedyalarından "Elektra"yı 16 Nisan, İspanya'dan Yllana Tiyatrosu "Şefler"i 17 ve 18 Nisan, Eskişehir Şehir Tiyatrosu Moliere'in "Scapin'in Dolapları"nı yeni yorumla 19 ve 20 Nisan'da Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşturacak.

İstanbul Şehir Tiyatroları ise Fransız yazar Boris Vian ve Amerikalı yazar John Steinbeck'in birlikte kaleme aldığı "Karıncalar/Bir Savaş Vardı" oyununu 21 ve 22 Nisan'da aynı merkezde sahneleyecek.

Festival kapsamında Duru Tiyatro "Yüzleşme" oyununu 18 Nisan'da İstanbul Sabancı Üniversitesi, İzmir Devlet Tiyatrosu ise "Kantocu"yu 20 ve 21 Nisan'da Adana Merkez Park'ta sanatseverlerle buluşturacak.

- Genç tiyatro grupları

Gençlerden oluşan tiyatro grupları da bu hafta Adana'da 4 oyunla festivalde yer alacak.

Azerbaycan'dan katılan Gence Devlet Dram Tiyatrosu "Hellados"u 16 Nisan, Bambu Tiyatro Victor Hugo'nun ünlü eseri "Bir İdam Mahkumunun Son Günü"nü 17 ve 18 Nisan, Perde Sanat Tiyatrosu "Rulet"i 19 ve 20 Nisan, Dramatik Sanatlar Merkezi "Kadın"ı 21 ve 22 Nisan'da Sabancı Oda Tiyatrosu'nda beğeniye sunacak.

Öte yandan, festival kapsamında Karataş Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumunda, Hazal Demet Yurdakul "Sanat dolu yüreklerimiz umut dolu yüreklere ışık olsun" adlı atölye çalışması yapacak. Prof. Dr. Muzaffer Sümbül ve Prof. Dr. Nükhet Ergeç de "Röportaj Atölyesi" gerçekleştirecek.

Adana'da, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayan, yurt dışından 8 tiyatro, yurt içinden 7 devlet ve 2 şehir tiyatrosu ile 14 özel tiyatronun katılımıyla 31 oyunun sahneleneceği festival, 30 Nisan'da sona erecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title