Haberler

Baharda Yağan Kar, Gümüşhane ile Van'ı Beyaza Bürüdü, Araçlar Mahsur Kaldı

Güncelleme:

Gümüşhane'de başta şehrin turistik mekanı olan Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana Dağı olmak üzere yüksek kesimler beyaza büründü. Van'da da etkili olan kar yolları kapattı, araçlar mahsur kaldı.

Gümüşhane'de başta şehrin turistik mekanı olan Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana Dağı olmak üzere yüksek kesimler dün gece beyaza büründü. Cuma gününden beri il genelinde etkili bir şekilde devam eden yağmur, dün akşam saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar, Van'a da sürpriz yaptı. Etkili kar yağışı sebebiyle yollar kapandı, araçlar mahsur kaldı.

GÜMÜŞHANE'DE BEYAZ ÖRTÜYÜ GÖRENLER ŞAŞIRDI!

Yüksek kesimlerde yer alan köylerde dün akşam saatlerde başlayan kar yağışı Limni Gölü Tabiat Parkı ve Zigana dağının zirveleri başta olmak üzere Taşkörpü, Camiboğazı, Kazıkbeli, Güvende gibi ünlü yaylaları ve ören yerlerinde etkili oldu.

KAR KALINLIĞI 5 SANTİMETRE, SICAKLIK 2 DERECE

Kar yağışının ardından Gümüşhane'de kar kalınlığı 5 santimetreye ulaşırken, beyaz örtünün olduğu yüksek kesimlerde hava sıcaklığı da 2 dereceye kadar düştü.


BÜYÜLEYEN GÖRÜNTÜLER

Beyaza bürünen şehirde, sabahın ilk ışıklarıyla ortaya çıkan muhteşem manzara, görenleri mest etti.
Diğer yandan Gümüşhane'de kocakarı takvimine göre 7 Mayıs tarihine denk gelen yağış yöre halkı tarafından "Mayıs'ın 7'sinde samanlığında ya 7 bağ otun olacak ya 7 sepet samanın olacak" sözleriyle ifade ediliyor.

MAYIS KARI VAN'DA DA ETKİLİ OLDU

Özalp ilçesinde sabaha karşı etkisini gösteren kar yağışı hayatı adeta durma noktasına getirdi. Güzeldere Geçidi'nde araçlar mahsur kaldı. Kar kalınlığının 10 santimetreyi geçtiği geçitte, birçok araç yolda kaldı. Mahsur alan araçlar için vatandaşlar seferber oldu.ÇİFTÇİLERİ DON ENDİŞESİ SARDI

Çiçek açan ağaçlar ile ekili alanlar kar altında kalırken, çiftçiler olası don olayından korkuyorlar.

KAR SÜRPRİZİNE EN ÇOK SEVİNEN YİNE ÇOCUKLAR OLDU

Her tarafın beyaz örtüyle kaplandığı ilçede, kar yağışına ise en çok çocuklar sevindi. Çocuklar, kartopu oynayarak mayıs ayının son haftalarında yağan karın tadını çıkardı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Turizm Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title