Haberler

21 Mayıs Dünya Süt Günü

Uşak'ta, 21 Mayıs Dünya Süt Günü Dolayısıyla Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu Öğrencilerine Süt Dağıtıldı.

Uşak’ta, 21 Mayıs Dünya Süt Günü dolayısıyla Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu öğrencilerine süt dağıtıldı.

Tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen törende öğrencilere sütün önemi anlatılırken, Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aktuğ, okullardan süt tüketiminin arttırılması ile ilgili proje beklediklerini söyledi. Vali Ali Fuat Güven İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törende Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aktuğ, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün ve Tarım İl Müdürü Atilla Arslan öğrencilere süt dağıttı.

Türkiye’de süt tüketiminin çay ve meşrubat kadar fazla olmadığını söyleyen Tarım İl Müdürü Atilla Arslan, “ Süt, insan hayatının en fazla ihtiyaç duyduğu besin kaynaklarından biridir. Günde iki bardak süt ile calsiyum ihtiyacımızın yüzde 70’ini karşılarız. Türkiye’de süt tüketimi çay ve meşrubat tüketiminin yarısı kadar bile değil. Türkiye’de yılda kişi başına 4 kilo süt tüketimi yapılırken Avrupalılar 170 kilo süt tüketiyor. Türkiye’de 15 günde bir bardak olan süt tüketimi Avrupa’da 30 bardaktır. Süt tüketimini arttırmak zorundayız. Anne ve babalar kadar öğretmenlerin de görevler düşüyor. Ancak öğrencilerimize açık olarak sokaklarda satılan sütleri içirmemeliyiz. Sağlıklı bir gelecek için öğrencilerimizi mutlaka süt içimine teşvik etmeliyiz” dedi.

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aktuğ ise dünyanın en güzel coğrafyasında yaşadıklarını belirterek, “Dünyanın en güzel çocukları Anadolu’da yaşıyor. Bu çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini de özen göstermek zorundayız. Biz valilik olarak okullarımızdan süt tüketimini arttırmak amacıyla proje geliştirmelerini istiyoruz. Okulların hazırlayacağı projelere her türlü desteği vermeye hazırız. Amacımız öğrencilerimizin meşrubat, çay ve benzeri içecekler yerine süt içmelerini sağlamaktır. Her öğrencimizin günde en az bir bardak süt içmesini istiyoruz. Bu alışkanlığı kazandırabilmemiz içinde basit ama uygulanabilir projelere ihtiyacımız var" dedi.

(KY-YK)

21.05.2007 16:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title