Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü

Samsun'un Terme İlçesine Bağlı Sakarlı Beldesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü Etkinlikleri Kapsamında Düzenlenen Törende, Atatürk Hatıra Ormanı Alanı Olarak Tahsis Edilen Alanda Bin 500 Fidan Dikildi.

Samsun’un Terme ilçesine Bağlı Sakarlı beldesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende, Atatürk Hatıra Ormanı alanı olarak tahsis edilen alanda bin 500 fidan dikildi.

Samsun İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’ne ait 5 buçuk hektarlık alana ağaç fidan dikimi için düzenlenen törene Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç, Vali Yardımcısı Mesut Eser, Terme Kaymakamı Ali İhsan Su, Samsun Garnizon Komutan Vekili Albay Özer Aydın, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fikret Aydoğdu, Samsun Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Yılmaz, Samsun İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç, bazı resmi daire ve kurum amirleri, öğrenciler, öğretmenler, Terme Orman İşletme Şefliği personeli ve vatandaşlar katıldı.

Sakarlı İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını Samsun İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç yaptı. Türkiye’nin 20.7 milyon hektar orman alanına sahip olduğunu belirten Kılıç, “Bu orman alanlarının 10 milyon hektarı bozuk ve çok bozuk niteliktedir. Ayrıca ülkemiz topraklarının yüzde 80’inden fazlası şiddetli ve çok şiddetli erozyona maruzdur. Bozuk ve verimsiz ormanlık sahaların ağaçlandırılarak verimli hale dönüştürülmesi, ülkemiz ormanlarından beklenen sosyal faydaların sağlanması açısından çok önemlidir” dedi.

Törende günün anlam ve önemine ilişkin diğer konuşmalarda ise Sakarlı Belde Belediye Başkanı İzzet Bodur, medeni olmanın olmazsa olmazının yeşile sahip çıkmak olduğunun altını çizdi. Terme Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı konuşmasında ormanların önemine değinerek, “Küresel ısınmadan söz edilen dünyamızda bizler üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmek için gayret göstermeliyiz. En azından kendi bölgemizde yapacağımız çalışmalarla ormanlık alanların oluşturulması ve korunmasına katkı sağlamamız gerekir. Bu anlamda Atatürk Hatıra Ormanı büyük önem taşıyor” diye konuştu.

Ağaçlandırma yapılmak istenen bazı yerlerde çevre sakinlerinin mera olduğu gerekçesi zorluk çıkardığına değinen Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç ise, “Sakarlı Belde halkı ‘ormanı seviyoruz’ dediler ve ayrıca büyük kurtarıcımızın hatırası olacak diyerek bize destek verdiler. Çocuklarımıza ağaç dikmenin önemini aşılamalıyız. Gelecek nesillere sağlıklı ve yeşil bir çevre bırakmak zorunda olduğumuzu bilmeliyiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından beldeye kazandırılan hatıra ormanı ile ilgili yaptıkları çalışmalardan dolayı Sakarlı Belde Belediye Başkanı İzzet Bodur, Samsun Vali Vekili Mustafa İngenç ve Samsın İl Çevre ve Orman Müdürü Kadir Kılıç’a günün anısına plaket takdim etti. Törende ayrıca 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ile ilgili kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk Hatıra Ormanı’nı çevreleyen tel örgülere bağlı pankartlarda yazılı, Büyük Önder’in “Yeşili görmeyen gözler, renk zevkinden mahrumdur”, “Ağaç, çiçek, yeşillik medeniyet demektir” sözleri yer aldı. Ayrıca TEMA Vakfı’nın pankartını taşıyan izci öğrencilerin elindeki dövizlerde de yine Atatürk’ün veciz sözlerinden “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez”, “Başlıca güç ve varlık dayanağımız topraktır” sözleri yer aldığı gözlendi.

Törende son olarak protokol üyeleri ve törenin diğer katılımcıları, yediden yetmişe kalabalık bir topluluk şenlik havası ortamında çoğunluğu çam fıstığı fidanları olan bin 500 fidanı toprakla buluşturdu.

(OU-SA)

22.03.2007 16:56 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title