Haberler

21 Mart Dünya Ormancılık Günü

Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, ormanların korunup geliştirilmesinin sadece orman teşkilatının çalışmalarıyla değil, Türk halkının birlikte el ele vererek destekleriyle mümkün olabileceğini söyledi.

Bulancak ilçesi Anadolu Lisesi'nde 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Ceylan, ormanların, toprağı, ağaç ve ağaççıkları, otsu bitkileri, çiçekleri, hayvan, böcek ve kuşları ile bütünlük oluşturan en zengin doğal kaynak olduğunu söyledi. Türkiye ormanlarının ekosistemi, zengin biyolojik ve gen kaynakları nedeniyle küresel düzeyde dikkat çektiğini ifade eden Ceylan, ülkemizde bulunan ormanlarda 3 bini endemik olmak üzere 9 binin üzerinde bitki türü bulunduğunu aktardı.

Türkiye'nin yüzde 27'sinin ormanlarla (21 milyon hektar) kaplı olduğunu dile getiren Ceylan, bu ormanlık alanların yarıya yakınının bozulmuş durumda bulunduğunu, buraların mutlaka verimli hale dönüştürülmesi gerektiğini kaydetti.

Ormanların tahrip edildiği yerlerde, zengin hayvan ve bitki örtüsünün azaldığına dikkat çeken Ceylan, "Bunun sonucunda da çığ, heyelan, toprak erozyonu başlamakta, su kaynakları yok olmaktadır. Bu tür felaketlerle karşılaşmamak, ormanlarımızdan azami düzeyde faydalanmak için ormanlarımızı korumak, açıklık alanları ağaçlandırmak, erozyonla mücadele etmek, ormanlarımızı rehabilite ederek iyileştirmek ve sürekliliğini sağlamak zorundayız" dedi.

Ormanların korunup geliştirilmesinin sadece orman teşkilatının çalışmalarıyla değil, Türk halkının birlikte elele vererek destekleriyle mümkün olabileceğini aktaran Ceylan, "Ormanlarımızı koruyup geliştirmek sadece teşkilatımız çalışmalarıyla yapılmamalıdır. Millet olarak hep birlikte elele vererek ülkemizin tüm kurumları, orman köylüsü, gençleri ile ormancılık çalışmalarına destek vererek mevcut ormanlarımızı korumalı ve yeni ormanlar kurmalıyız" diye konuştu.

Tören Ormancılık Günü nedeniyle düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından okul bahçesine fidan dikimlerinin ardından sona erdi.

21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle düzenlenen törene, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Radi Akyol, Giresun Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, Giresun Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, Bulancak Kaymakamı Bayram Yılmaz, Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile okul öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

(AÇ-MU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title