Haberler

21. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı Başladı

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık AŞ ile Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) iş birliğiyle gerçekleştirilen "21. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı", CNR EXPO Yeşilköy'de başladı.

CNR Holding kuruluşlarından İstanbul Fuarcılık AŞ ile Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) iş birliğiyle gerçekleştirilen "21. İstanbul Kırtasiye Ofis Fuarı", CNR EXPO Yeşilköy'de başladı.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından desteklenen Fuar, 5 Nisan 2015'e kadar ziyaret edilebilecek. Sektörün öncü firmalarının yer aldığı fuarda, ambalaj dekorasyon ürünleri, yazıcı, faks, fotokopi makineleri, yazar kasalar, eğitici yayın ve materyaller gibi birçok ürün sergilenecek. Sektörle ilgili tüm yeniliklerin ve gelişmelerin takip edilebileceği fuara, 30 bin ziyaretçi bekleniyor.

Fuarın açılışından konuşan İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Mehmet Akif Demiroğlu, geçen 10 yıl boyunca sağlıksız kırtasiye ürünlerinin gündemde çok fazla yer aldığını ifade etti.

İSO olarak TÜKİD iş birliğiyle yaptıkları araştırmalar sonucunda Türkiye'de kırtasiye ürünlerinde sağlıksız üretiminin "yok denecek kadar az" olduğunu tescillediklerini aktaran Demiroğlu, "Sağlıksız kırtasiye ürünü kalmadı diyeceğimiz günlere geldik" diye konuştu.

TUKİD Yönetim Kurulu Başkanı İzel Rozental da sektörün nabzının bu fuarda attığını belirterek, fuarın ithalat, imalat, toptancılık ve perakende sektörünü aynı çatı altında buluşturduğunu söyledi. Rozental, yurtdışından çok sayıda firmanın fuarda stant açtığına işaret ederek, "Amacımız dernek olarak eğitimli kırtasiyeciler yetiştirmek. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Türkiye'nin 81 ilinde sektörde faaliyet gösteren tüm firmaları güveni temsil eden K Belgeli hale getirmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sektörün, fuarın katkısıyla 2015'te yüzde 10 büyüyeceğini öngörüyoruz"

CNR Holding İstanbul Fuarcılık Genel Müdürü Ercüment Yıldızer ise fuarın 40 bin metrekare alanda, 250'nin üzerinde firma ve 600'ü aşkın markanın katılımıyla düzenlendiğini anlattı.

Fuara, aralarında Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya Fedarasyonu ve Suudi Arabistan'ın da yer aldığı çok sayıda ülkeden alım heyeti geleceğini aktaran Yıldızer, şunları kaydetti:

"Kırtasiye sektörü 5 milyar dolarlık ihracatıyla dünya sıralamasında ilk 10 arasında yer alıyor. Her yıl ortalama yüzde 6 ila 8 arasında büyüme gösteren sektörün fuarın katkısıyla 2015'te yüzde 10 büyüyeceğini öngörüyoruz. Fuarı zenginleştirmek amacıyla baskı teknolojileri sektörüne ait tüm yeniliklerin sergilendiği RechargExpo ile iş birliği yaptık. Bu iş birliğine bağlı olarak 3D yazıcılar ve görüntüleme materyalleri sektörlerine en iyi iş platformlarını yarattık."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yeşilköy Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title