Haberler

21 Ekim Gazeteciler Bayramı

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Gazeteciliğin, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurduğunun kaydetti.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Gazeteciliğin,  her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurduğunun kaydetti.

Cengiz, 21 Ekim Gazeteciler Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geçmişten bugüne düşünce özgürlüğünün yanı sıra kamuoyunun doğru bilgiyi edinmesi açısından da önemli kazanımlar elde edildiğini belirtti.

21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval gazetesinin Agah Efendi ve İbrahim Şinasi'nin yardımıyla ilk özel fikir gazetesi olarak yayım hayatına başlaması dolayısıyla 21 Ekim tarihi Türk Basınınca Gazeteciler Bayramı olarak benimsendiğini hatırlatan Cengiz açıklamasında şunlara yer verdi:

" Aradan geçen süre zarfında, düşünce özgürlüğünün yanı sıra kamuoyunun doğru bilgiyi edinmesi açısından da önemli kazanımlar elde edilmiştir.  Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor mesleklerden biri olma vasfını elinde bulundurmuştur.  Bu vesileyle, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için büyük bir özveriyle ve zaman mefhumu gözetmeden zor şartlarda görevlerini yürüten görsel, işitsel ve yazılı basın kuruluşlarımızın 21 Ekim Gazeteciler Bayramını kutlar, tüm basın mensuplarına çalışmalarında başarılar dilerim." - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Cengiz Mardin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title