Haberler

21 Aralık İçin "Kıyamet Senaryoları"

Niksar Doğa Sporları ve Turizm Derneği (NİDOST) üyeleri, Maya takvimine göre 21 Aralık'ta kıyametin kopacağı iddiası üzerine, geceyi Efkerit Mağaraları'nın bulunduğu kanyonda geçiriyor.

NİDOST Başkanı İlker Melikoğlu öncülüğündeki 50 kişilik grup, akşam saatlerinde araçlarla Efkerit Kanyonu'na gelerek, burada mağaraların bulunduğu bölgeyi gezdi.

Grup, daha sonra kanyonda ateş yakarak akşam yemeği hazırladı. NİDOST Başkanı Melikoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, eskiden yaşanan sıra dışı doğa olaylarında bu bölgenin güvenli olduğuna inanıldığı yönünde bir efsane bulunduğunu belirterek, "Nuh Tufanı sırasında kaçan insanlar buradaki mağaralarda barınmış. Daha sonra Luwiler burayı tapınak haline getirmişler" dedi.

Melikoğlu, şunları söyledi:

"21 Aralık'ta buraya gelmemizin sebebi elbette kıyamet kopacağından değil, 21 Aralık'ta gökyüzündeki dizilimden, gök cisimlerinin diziliminden kaynaklanabilecek, bilim adamlarının söylediği manyetik çekim alanı dünyamızın iç yapısını hareketlendirip, tekrar bu şekilde doğa olayları olabilir. Biz de buranın o tarihi süreçte bize gösterdiği güvenilirliği yaşayalım diye kanyonda toplandık, bunu yaşamak istedik. Geceyi burada geçirmeyi düşünüyoruz. Aslında bizim için bir gözlem olacak. 21 Aralık, aynı zamanda en uzun gece biliyorsunuz."

Konaklamayı planladıkları mağaralarda metan gazı birikimi olduğu bilgisini aldıklarını belirten Melikoğlu, bu nedenle grup üyelerinin hayatını riske atmamak için mağaralarda kalmayacaklarını, geceyi Efkerit Kanyonu'nda geçireceklerini söyledi.

NİDOST üyeleri, şarkılar söyleyip, sohbet ederek kanyonda vakit geçiriyor.

Muhabir: Recep Bilek

Yayıncı: Ahmet Ekici - TOKAT

Kaynak: AA / Güncel

Niksar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title