Haberler

    2025 Sosyal Devletini İnşa Etmek İstiyorum'

    BILD am Sonntag gazetesine konuşan SPD Lideri Andrea Nahles, hem Bavyera seçimlerini değerlendirdi hem de kendi geleceğiyle ilgili konuştu.

    BILD am Sonntag gazetesine konuşan SPD Lideri Andrea Nahles, hem Bavyera seçimlerini değerlendirdi hem de kendi geleceğiyle ilgili konuştu. "Zor günleri aşmak SPD'nin ruhunda var" diyen Nahles, partisinin, Hessende iyi bir sonuç alacağını ve hükümeti kuracağına inandığını söyledi. Nahles, "Ben mücadeleyi devam ettirmeye kararlıyım. Ben eleştiriye açık biriyim, hatamı kabul etmeye hazırım. Ama ben 'SPD Genel Başkanı olmam yanlıştı' diye hiç aklımın ucundan bile geçirmedim. Tam tersine bu görevi yapmakta kararlıyım. Daha çok hedeflerim var. 2025 sosyal devletini inşa etmek istiyorum. 'Avrupa'yı nasıl kurtarırız' sorusu beni heyecanlandırıyor" diye konuştu.

    GÖÇMEN BAŞBAKAN OLUR MU?

    Anketlere Hessen'de haftaya pazar günü yapılacak seçimlerde Yeşiller oy patlaması yaşayacak. Yüzde 22 oy alacağı tahmin edilen Yeşiller, ya SPD ve Sol Parti'yle ya da FDP ile koalisyon kurma şansı var. Yeşiller'in öncülüğünde bir eyalet hükümetinin kurulması durumunda, partinin liste başı adayı Yemen kökenli Tarek al Wazir eyalet başbakanı koltuğuna oturacak ve Almanya'nın ilk göçmen kökenli eyalet başbakanı olacak. Hessen'de sevilen politikacılar anketinde başı çeken Wazir, Alman öğretmen anneyle Yemenli bir babanın oğlu.

    MERKEL'İN KOLTUĞU TEHLİKEDE

    Hesen'i Yeşiller'le birlikte yöneten CDU'un oyları ise anketlere göre yüzde 26 civarında. Sandıktan birinci parti çıkacak. Ancak CDU'lu Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier hükümeti kurabilecek mi? CDU hükümeti kuramazsa, CDU Lideri ve Başbakan Angela Merkel'in koltuğu tehlikeye girecek. Parti içinde "Hessen'de seçimi kaybedersek, hiçbir şeyin garantisi olmaz" sesleri yükselmeye başladı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Bavyera Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title