Haberler

2023 Turizm Startejisi Yabancının Mülk Edinmesini Kolaylaştıracak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi (2023) ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı'na (2007-2013) Göre, Yabancıların Mülk Edinmeleri ve Yatırım Yapmaları Kolaylaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca hazırlanan Türkiye Turizm Stratejisi (2023) ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı'na (2007-2013) göre, yabancıların mülk edinmeleri ve yatırım yapmaları kolaylaştırılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hazırlanan "Türkiye Turizm Stratejisi (2023) ve Türkiye Turizm Stratejisi Eylem Planı (2007-2013)"nın Yüksek Planlama Kurulu'nca kabul kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

DÜNYA ÇAPINDA TURİZM KENTLERİ OLUŞTURULACAK

Buna göre, parçacı ve parsel bazında gelişen planlama pratiği sona erdirilerek, dünya çapında yarışabilir turizm kentleri oluşturulacak. Turizmin geliştirilmesine yönelik bir takım tedbirler alınarak sektörün genel olarak ekonomiye katkı sağlaması açısından bazı teşvikler sunulacağı da belirtilen kararda, Turizm sektöründe yabancı sermayenin Türkiye'ye yatırım yapmasının sağlanacağı kaydedildi.

Kararda, "Turizm yatırımlarının kısa dönemde yenilenmesine yönelik ihtiyaçları giderilecektir" denilerek, turizmin çeşitlendirileceği, tüm yıla ve yurda yayılmasına imkan veren projeler geliştirileceği ve kıyıların dışındaki bölgelere de yatırım yapılmasının teşvik edileceği ifade edildi.

YABANCI YATIRIMI KOLAYLAŞTIRILACAK

"Yabancı sermayenin yatırım yapabilmesi için ülkemizde yabancıların mülk edinmelerini ve yatırım yapmalarını kolaylaştıracak yatırım izinlerinin tek bir çatı altında toplanacağı 'Yatırım Destekleme Ajansı' güçlendirilecektir" denilen kararda, turizm sektörü açısından, tesis, ürün ve işgücüne ilişkin minimum kalite standartlarının belirleneceğine işaret edildi.

DEVAVANTAJLI GRUPLAR DA TATİLE ÇIKACAK

Kararda, Türkiye'de dış pazar kadar iç pazarın gelişmesinin de turizm açısından önem taşıdığı kaydedilerek, dünyada en fazla turist çeken ülkelerin aynı zamanda iç pazar potansiyellerinin de yüksek olduğu belirtildi. Kararda, "Türkiye'de iç turizm pazarından 20 milyon kişinin yararlanması sağlanacaktır" denildi. İç turizm pazarında alternatif turizme dayalı ürünlerin araştırılarak bölgesel ve yerel bazda kapasite artırmaya yönelik çalışmalar yapılacağı ve bu değerlerin tanıtım ve pazarlamasının gerçekleştirileceği ifade edelin kararda, dezavantajlı grupların tatile çıkmalarını olanaklı kılacak sosyal turizm projelerinin geliştirileceği kaydedildi.

"Ayrıca deniz turizmi sektöründe hızla gelişen bir diğer eğilim ise Mega Yat Limanlarıdır. İstanbul, Antalya, İzmir'deki yat limanlarının rehabilite edilerek Mega Yatları alacak şekilde geliştirilmeleri ile Türkiye turizminin yat turizminde aldığı payın arttırılması sağlanacaktır. Bunun yanında mevcut ve projelendirilen yat limanlarına ilave olarak ülkemizde bulunan 200'ü aşkın balıkçı barınakları potansiyelinden faydalanılarak her 35 deniz milinde bir olmak üzere yat turizmine gerekli hizmeti sağlayabilecek şekilde yenilenmelerine yönelik çalışmalar ile sektörde önemli bir gelişim kazandırılacaktır. Ayrıca, yeni varış noktalarını destekleyecek nitelikte yat limanları planlanarak işletmeye açılacaktır" denilen kararda, kent merkezinde turizm danışma bürolarının açılacağı, yerel idare ve ilgili kuruluşlar ile işbirliği yapılarak altyapı ve üstyapı eksikliklerinin tamamlanacağı, yön levhaları ve bilgilendirme tabelaları konulacağı, şehir turları kapsamında tur güzergahını ve çekim noktalarını gösterir özel şehir haritaları ve broşürleri basılacağı ve sahip olunan değerlerin gerek ülke çapında gerekse yurtdışında tanıtım ve pazarlamasının yapılacağı belirtildi.

Kararda, eylem planının öngördüğü gelişmelerle Türkiye turizm sektörünün 2013 yılında 1,5 milyon yatak kapasitesine, 40 milyonun üzerinde turiste, yaklaşık 50 milyar dolar dış turizm geliri ve 1000 dolar turist başına harcamaya erişmesinin hedeflendiği kaydedildi.

İSTENİLEN İMAJIN OLUŞMASI İÇİN YATIRIM YAPILACAK

Ulusal ve uluslararası pazarda istenilen imajın oluşması için gerekli yatırımların yapılmasının sağlanacağı ifade edilen kararda, "En az 4-5 golf sahasının birada bulunacağı alanlar geliştirilecek. Hava alanlarına yakın yerlerde nitelikli fuar merkezleri yapılacak" denildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title