Haberler

2020 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nden kaynaklı kaybedilecek su miktarının 32,7 milyon metreküp olacağını belirterek, "Ancak yıllık toplam 1,8 milyar metreküp su sağlayacak Melen Projesi bittiğinde Sazlıdere'de kaybedilen hacmin yaklaşık 36 katı su...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul Projesi'nden kaynaklı kaybedilecek su miktarının 32,7 milyon metreküp olacağını belirterek, "Ancak yıllık toplam 1,8 milyar metreküp su sağlayacak Melen Projesi bittiğinde Sazlıdere'de kaybedilen hacmin yaklaşık 36 katı su Melen'den sağlanacaktır. Kanal İstanbul'un yapılmasıyla susuzluğun artması söz konusu değildir." dedi.

Kurum, TBMM Genel Kurulunda 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 6. maddesinin görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Çevreye ilişkin tüm projelerin, iklim değişikliğiyle ilgili eylem planı çerçevesinde yapıldığını ifade eden Kurum, amaçlarının, 2023'e kadar nüfusun tamamına düzenli depolama ve atık su arıtma hizmeti vermek olduğunu söyledi.

Kurum, plastik poşetlerin ücretli hale getirilmesinin önemli olduğunu, depozito uygulamasıyla da ambalaj atıklarının geri dönüşüm oranını yüzde 13'ten yüzde 35'lere çıkartmak istediklerini belirtti.

Kaz Dağları ile ilgili bir soru üzerine Kurum, Kirazlı Köyü sınırları içerisinde Doğu Biga Madencilik tarafından yapılması planlanan Altın ve Gümüş Madeni Zenginleştirme Projesi için Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünce verilen işletme ruhsatının süresinin 10 Ekim 2019'da sona erdiğini, 15 Ekim'de de Genel Müdürlük tarafından faaliyetin durdurulduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul Projesi ile susuzluğun ortaya çıkacağı eleştirilerini de yanıtlayan Kurum, "Kanal İstanbul Projesi'nden kaynaklı kaybedilecek su miktarı 32,7 milyon metreküptür. Yıllık toplam 1,8 milyar metreküp su sağlayacak olan Melen Projesi bittiği zaman Sazlıdere'de kaybedilen hacmin yaklaşık 36 katı su, Melen'den sağlanacaktır. Bunlara ek olarak planlama aşamasındaki Balaban Barajı'nın devreye sokulmasıyla diğer alternatif su kaynakları sağlanacaktır. Kanal İstanbul'un yapılmasıyla susuzluğun artması söz konusu değildir." diye konuştu.

Teklifin görüşmeleri 7. madde üzerinden sürüyor.

Kaynak: AA / Politika

Melen Projesi Sazlıdere İstanbul Politika Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title