Haberler

2019 Yerel Seçim Sonuçları

Eskişehir'de kesin olmayan sonuçlara göre CHP 7, AK Parti 6, MHP ve DSP de birer belediye başkanlığı elde etti.

Eskişehir'de kesin olmayan sonuçlara göre CHP 7, AK Parti 6, MHP ve DSP de birer belediye başkanlığı elde etti.

Eskişehir'de sandıkların yüzde 99,91'i açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığını Cumhur İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkan Adayı Yılmaz Büyükerşen oyların yüzde 52,27'sini alarak kazandı.

CHP'li adayların kazandığı ilçeler

Tepebaşı ilçesinde Millet İttifakı'nın CHP'li Belediye Başkanı Adayı Ahmet Ataç, oyların yüzde 56,29'unu alarak seçimi önde tamamladı.

CHP ve İYİ Parti'nin ittifak yapmadığı Odunpazarı ilçesinde CHP'nin adayı Kazım Kurt oyların yüzde 48,39'unu alarak başkanlığa seçildi. Bu ilçede Cumhur İttifakı'nın adayı Volkan Doğan ise oyların yüzde 45,54'ünü aldı.

Mahmudiye ilçesinde Millet İttifakı'nın CHP'li adayı İshak Gündoğan yüzde 60,83'lük oyla partisinin Eskişehir'deki en yüksek oy oranına ulaştı. Aynı ilçede Gündoğan'ın en yakın rakibi Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Mustafa Arslan oyların yüzde 30,20'sini aldı.

Daha önce AK Partili belediye başkanları tarafından idare edilen Seyitgazi ilçesinde oyların yüzde 52,51'ini alan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Uğur Tepe, Alpu ilçesinde oyların yüzde 58,42'sini alan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Gürbüz Güler başkanlık görevine seçildi.

Han ilçesinde oyların yüzde 59,42'sini alan Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Erdal Şanlı seçimi önde tamamladı.

-AK Partili adayların kazandığı ilçeler

AK Parti ile CHP arasındaki en yüksek oy farkı Sarıcakaya ilçesinde oldu. Sarıcakaya'da Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Hüseyin Çam oyların yüzde 65,26'sını, Millet İttifakı'nın CHP'li adayı Şafak Atay ise yüzde 33,19'unu aldı.

Mihalgazi'de oyların yüzde 53,04'ünü alan Cumhur İttifakı'nın adayı AK Partili Zeynep Akgün, İnönü ilçesinde oyların yüzde 41,89'unu alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Kadir Bozkurt, Sivrihisar ilçesinde oyların yüzde 48,46'sını alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Hamid Yüzügüllü, Beylikova ilçesinde 64,26'sını alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Özkan Alp, Günyüzü ilçesini oyların yüzde 50,07'sini alan Cumhur İttifakı'nın AK Partili adayı Menderes Durgut kazandı.

Çifteler ilçesinde oyların 48,83'ünü alan Cumhur İttifakı'nın MHP'li adayı Kadir Bıyık, Mihalıççık ilçesinde oyların yüzde 47,49'unu alan DSP'nin adayı Haydar Çorum, başkanlık yarışını kazandı.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası faizi sabit tutarsa altın ne olur? Faiz sabit kalırsa altın düşer mi, yükselir mi? SON DAKİKA: PPK kararı ne? PPK kararı ne oldu? Merkez Bankası faiz kararı sonrası açıklama geldi mi? FAİZ SABİT KALIRSA DOLAR NE OLUR? Merkez Bankası Nisan ayı faizi sabit tuttu; Peki dolar ne olacak? Faiz sabit kalırsa ne olur? MB Nisan ayı faizi sabit mi bıraktı? SON DAKİKA: Faiz artarsa altın ne olur? Merkez Bankası faiz kararı kuru etkiler mi? Altın ne olur? MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI AÇIKLANDI! Nisan ayı faiz oranı ne oldu? Faiz arttı mı? FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI SON DAKİKA! TCMB faiz kararında son durum ne? Faiz kararı ne oldu? Reynmen Renklensin şarkı sözleri | Reynmen'in yeni şarkısı ne? Yeterince düşmanım var benim şarkısının adı ne? Merkez Bankası faizi ne zaman açıklayacak? Merkez Bankası faiz kararını saat kaçta açıklayacak? Green Card ne zaman açıklanacak? Green Card sonuçları ne zaman belli olacak? Green Card 2024 sonuçları nereden, nasıl öğrenilir? Nihal ve Bahar Candan davası ne oldu? Candan kardeşler tahliye edildi mi? Brawl Stars bakım molası ne zaman biter 2024? Brawl Stars bakım molası saat kaçta bitecek? 25 Nisan 2024 ESRA EROL İZLE #128226 Esra Erol canlı izleme linki! Erol Erol saat kaçta, ne zaman? Filozof Atakan'ın son hali! Filozof Atakan kaç yaşında, kimdir? Seçim parası ne zaman yatacak? Seçim ücretleri ne zaman yatacak? 31 Mart Seçim ücretleri ne zaman yatırılacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title