Haberler

2019 Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmeleri (2)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, kalkınma ajanslarına yönelik olarak, "Ajanslara bugüne kadar 62 bin 377 proje başvurusu yapılmış, 18 bin 607'si için destek sözleşmesi imzalanmıştır. Bu projelere 5,6 milyar lira mali destek sağlanmıştır. Ajanslar önümüzdeki dönemde stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerini yakalamak üzere Sonuç Odaklı Programlar yürütecektir" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, 2019 Merkezi Yönetim Bütçe Görüşmelerine katıldı ve sunum yaptı. Bakan Varank, Organize Sanayi Bölgeleri'ne ilişkin olarak, " Osb'lere ve sanayi sitelerine düşük faizli, uzun vadeli krediler veriyor, sanayiciler için altyapısı tamamlanmış sanayi parselleri hazırlıyoruz. Bu çerçevede 2 Kasım'da Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla Osb'lerde tamamen veya kısmen bedelsiz parsel tahsisinin kapsamını genişlettik. 311 Osb'de 1,8 milyon kişi istihdam edilmektedir. Osb'lerdeki tüm parsellerde üretime geçilmesiyle istihdamın 2,5 milyon kişiye ulaşmasını bekliyoruz. 2018 sonuna kadar Ankara Dökümcüler İhtisas OSB ile Bayburt, Çerkeş, Giresun ve Osmancık OSB'lerinin altyapılarını tamamlayacağız. 2019 yılındaysa Ergene, Erciş, Şabanözü, Arsin ve Alaplı OSB'lerinin altyapılarını bitirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kalkınma ajanslarıyla bölge kalkınma idarelerinin faaliyetlerini koordine etme, izleme ve değerlendirme görevinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na verildiğini söyleyen Varank, "Ajanslara bugüne kadar 62 bin 377 proje başvurusu yapılmış, 18 bin 607'si için destek sözleşmesi imzalanmıştır. Bu projelere 5,6 milyar lira mali destek sağlanmıştır. Ajanslar önümüzdeki dönemde stratejik olarak belirlenmiş kalkınma hedeflerini yakalamak üzere Sonuç Odaklı Programlar yürütecektir. İlgili kurumların işbirliğiyle orta vadeli olarak hazırlanan bu programlar, ölçülebilir sonuç ve çıktı göstergelerine sahiptir" dedi.

KOSGEB Destek Yönetmelikleri çerçevesinde 16 yılda yaklaşık 220 bin işletmeye 5 milyar 775 milyon lira tutarında destek sağlandığını belirten Varank, "Ayrıca, KOBİ Finansman Destek Kredi Programları kapsamında yaklaşık 520 bin işletmeye 3 milyar 875 milyon lira kaynak aktarılmış, 20 milyar lira tutarında kredi hacmi oluşturulmuştur. Stratejik Ürün Destek Programı; ithalatı yüksek ara malların yerli üretimini teşvik etmek ve imalat sanayinde yerli girdi oranını artırmak amacıyla hazırlanmıştır. KOBİ Teknoyatırım Destek Programı; öncelikli teknoloji alanlarındaki yeni ürünleri ticarileştirmeyi, katma değer oluşturmayı ve teknolojik ürün ihracatını artırmayı hedefliyor. Her iki programla işletmelere 5 milyon liraya kadar destek sağlanmaktadır.

KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında, illerde rekabet avantajına sahip sektörleri ve yazılım sektörünü geliştirmek için 4 bin 512 proje başvurusu alındı. Projesi kabul edilen KOBİ'lere 1 milyon liraya kadar destekler verilecektir. Girişimcilik Destek Programıyla, kadın, gazi, engelli ve birinci derece şehit yakınları için pozitif ayrımcılık ilkesi gözetilerek son 8 yılda 50 binden fazla işletmenin kuruluşuna destek sağladık" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mustafa Varank OSB Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
title