Haberler

2018'e "Büyükşehir Damgası"

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018'de 2.5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdi. 15 yıllık toplam yatırımı ise 17.6 milyar lira oldu.

Son 5 yılda Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen yatırımların toplam tutarı, bir önceki geçen 5 yıllık döneme göre yüzde 146 artış gösterdi.

Yatırım ve projelerini "Yerelde kalkınma" hedefiyle gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında yine önemli projelere imza attı. Büyükşehir, geride bıraktığımız yıl boyunca 1 milyar 963 milyon liralık yatırım harcamasının yanında, ilçe belediyelerinin projelerine de 18.7 milyon liralık maddi destek sağladı. ESHOT, İZSU ve şirketlerin yatırımlarıyla birlikte Büyükşehir'in 2018 yılı toplam yatırım tutarı 2 milyar 518 milyon liraya yükseldi.

Kentlinin yaşam standartlarını yükseltmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018 yılında kamulaştırma çalışmalarından altyapıya, tramvaydan metro yatırımlarına, tarihin korunması ve kentsel dönüşümden önemli çevre tesislerine kadar yüzlerce projeyi yaşama geçirdi. Büyükşehir, aynı dönemde bir çok yatırımın da startını verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT,İZSU ve belediye şirketlerinin yatırımlarıyla birlikte, 2004–2018 yılları arasında kentte 17 milyar 607 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi. Bu yatırımların 12 milyar 400 milyon liralık kısmı Büyükşehir tarafından yapılırken, İZSU 2 milyar,ESHOT 267 milyon, İZDENİZ, İZULAŞ, İZBETON şirketleri ise 496 milyon liralık yatırım yaptı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aziz Kocaoğu'nun ilk dönemi olan 2004 – 2008 döneminde yatırım tutarı 1 milyar 947 milyon lira iken, bu rakam 2009 – 2013 döneminde 4 milyar 517 milyon liraya, 2014 – 2018 yılları arasındaki sondöneminde ise 11 milyar 141 milyon TL'ye çıktı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ile Moody's İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yatırım yapılabilir seviyesindeki en üst basamak ola n 'AAA' ulusal derecelendirme notunu 2018 yılında bir kez daha onayladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Su Ve Kanalizasyon İdaresi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title