Haberler

2017 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Çocuklar, camilerde koşuştursunlar, camilerin o manevi ikliminden bu ramazanın rahmet iklimini camilerin manevi iklimiyle buluştursunlar.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Çocuklar, camilerde koşuştursunlar, camilerin o manevi ikliminden bu ramazanın rahmet iklimini camilerin manevi iklimiyle buluştursunlar. Siz, evlerinizde yine yardımcı olun, özel hoca tutacaksanız yine tutun. Ama yazın bize 2 ay emanet edin. Bu güzel yavruları Allah'ın evlerine gönderin, hocalarımız onları en güzel şekilde karşılayacaklar." dedi.

2017 yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı, Türkiye Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma Yarışması Birincisi Mustafa Altıkat'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, programda yaptığı konuşmasına çocuklarla beraber besmele çekerek başladı.

Her sene Diyanet İşleri Başkanlığının en kıymetli zamanının bu zaman olduğunu kaydeden Görmez, "Çünkü dünyanın en güzel insanları bize geliyor, bize misafir oluyorlar. Camilere çok yakışıyorsunuz sevgili çocuklar, camiler sizinle çok güzelleşiyor. Kur'an çok güzel bir kitap ama sizinle Kur'an daha da güzelleşiyor." dedi.

Yeryüzünün en masum mekanlarının camiler, en masum varlıklarının da çocuklar olduğunu vurgulayan Görmez, masum çocukların masum mekanlara yakışacağını söyledi.

Çocukların camilere gelmesini "bayram" olarak niteleyen Görmez, "Çünkü siz gelip camilerde Allah'ın kitabını öğreniyorsunuz, inancınızı öğreniyorsunuz, ibadetlerinizi öğreniyorsunuz, Allahınızı öğreniyorsunuz, Peygamberinizi öğreniyorsunuz, kitabınızı öğreniyorsunuz, bundan dolayı biz çok mutluyuz." diye konuştu.

"En büyük miras, Allah sevgisi"

Konuşmasında anne ve babalara seslenen Görmez şöyle konuştu:

"Çocuklarınıza bırakacağınız en büyük miras, onun minik yüreğine yerleştireceğiniz Allah sevgisidir. Çocuklarınıza verebileceğiniz en büyük hediye Allah'ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kur'an-ı Kerim'i, Kitabı Hakimi öğrenmesini sağlamaktır. Ona vereceğiniz en büyük hediye, peygamberlerini tanımalarıdır, güzel ahlaktır, güzel bir hayattır. Onun için lütfen siz Kur'an-ı Kerim'i evinizde de öğretebilirsiniz, özel bir hoca da tutabilirsiniz ama gelin bu yaz mevsiminde böyle yapmayın, siz onları bize gönderin. Allah'ın evlerine gönderin, camilere gönderin. Camilerde koşuştursunlar, camilerin o manevi ikliminden bu ramazanın rahmet iklimini camilerin manevi iklimiyle buluştursunlar. Siz evlerinizde yine yardımcı olun, özel hoca tutacaksanız yine tutun. Ama yazın bize 2 ay emanet edin. Bu güzel yavruları Allah'ın evlerine gönderin, hocalarımız onları en güzel şekilde karşılayacaklar."

"Çocuklarımızı mütebessim bir çehreyle karşılayalım"

Yaz Kur'an kurslarında görevli hocalara da seslenen Görmez, çocukların Allah'ın en büyük emaneti olduğunu belirtti. Hazreti Muhammed'in çocuklara davranışlarını örnek gösteren Görmez, din görevlilerinden onun çocuklara davrandığı gibi davranmalarını istedi. Çocukların, Allah'ın kitabını, Allah'ın dinini aynı zamanda çocukluklarını yaşayarak öğrenmelerini isteyen Görmez, "Çocuklara 'Çocukluğunuzu caminin dışında bırakın' demeyin. 'Çocukluğunuzla beraber gelin, çocukluğunuzla beraber Allah'ın Kitabını öğrenin, çocukluğunuzla beraber Allah'ın peygamberini öğrenin' deyin." şeklinde konuştu.

Programda yer alan şiir ve ilahi okuyan bütün çocuklara teşekkür eden Görmez, işaret diliyle ilahi okuyan Çankaya Müftülüğü'ne bağlı Engelli Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerini de en kısa zamanda ziyaret edeceklerini bildirdi.

Yaz Kur'an Kurslarının, milletin geleceğini, milletin tarih sahnesinde sürekli kılacak kimliğini inşa eden kurslar olduğunu ifade eden Görmez, bu kursların duyguları birleştirdiğini ve bir duygudaşlık oluşturduğunu dile getirdi.

Din görevlilerinden, Kur'an kurslarının devam edeceği 2 aylık süreyi boş bırakmadan değerlendirmelerini isteyen Görmez, "Milletimizin evlatlarını, mabetlerimizi masum-günahsız çocuklarımızı, çocuk dostlarımızı camilerimizin kapılarında ayakta mütebessim bir çehreyle karşılayalım. Onlara kendi öz evladımız gibi muamele edelim. Hatta baba-evlat gibi demiyorum, arkadaş gibi, dost gibi, kardeş gibi davranalım. Siz onların büyükçe davranmasını beklemeyin, siz onlara küçükçe davranın, siz onlara çocukça davranın. İki ay siz çocuk olun. Keşke hepimiz çocuk olabilsek, keşke hepimiz çocuklar gibi masum olabilsek." diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yavuz Ünal ise 15 Temmuz darbe girişimini hatırlatarak, velilerden çocuklarına sahip çıkmasını ve Kur'an kurslarında görevli hocalara yardımcı olmalarını istedi.

Programda, Mustafa Akbaş'ın koro şefliğini yaptığı Çankaya Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Çocuk Korosu ilahiler okudu. Çankaya Müftülüğü Engelli Kız Öğrenci Yurdu öğrencilerinin ise işaret diliyle "Allah var gam yok" isimli ilahiyi söylediği programda, Etimesgut Müftülüğüne bağlı Orhangazi 4-6 yaş grubu Kur'an Kursu öğrencileri, "Ekmek" adlı piyesi sergiledi.

Program, Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in salondaki tüm çocuklarla beraber sahnede Fatiha suresini okumasıyla son buldu.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Görmez Türkiye Çankaya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title