Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ekonomisinin yapısal sorununun olmadığını, Türkiye'ye yönelik küresel "finansal operasyon" olduğunu, bu finansal operasyona karşı da yerli ve milli hareket başladığını kaydetti.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Türkiye ekonomisinin yapısal sorununun olmadığını, Türkiye'ye yönelik küresel "finansal operasyon" olduğunu, bu finansal operasyona karşı da yerli ve milli hareket başladığını kaydetti.

Ak Parti milletvekilleri, Ekonomi Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının TBMM Genel Kurulundaki 2017 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Koçer, dünyada siyasi ve ekonomik değişim yaşandığını, AB'nin son ekonomik krizden sonra hala istediği seviyede toparlanamadığını, ABD'nin, başkanlık seçimi ile artan para politikasındaki belirsizliği gideremediğini söyledi.

Yakın coğrafyadaki savaş hali ve siyasi belirsizliklerin devam ettiğini ve beş ay önce Türkiye'de bir darbe girişimi olduğuna dikkati çeken Koçer, "Bütün bu olumsuz tabloya ve küresel ticaretteki gerileme eğilimine rağmen; Türkiye, 2015 yılında yüzde 4, kesintisiz 27 çeyrektir büyüdü. 2015'te yıllık yüzde 26 gerileyerek 32,2 milyar dolara düşen cari açık, 2016 yılında yüzde 4,9 gerileyerek 23,5 milyar dolara indi. 2016 yıl sonu hedefi de yüzde 4,3." diye konuştu.

Koçer, Türkiye ekonomisini küresel gelişmelerden bağımsız düşünmenin imkansız olduğunu belirterek, "Bu verilerle yetinmemiz asla mümkün değil. İthalatta bağımlılığımızı azaltmaya gayret ediyor, ihracatın büyümeye olan pozitif katkısını sürekli kılmayı hedefliyoruz." dedi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulunun aldığı ekonomik tedbirleri anlatan Koçer, Türkiye ekonomisinin yapısal sorununun olmadığını, Türkiye'ye yönelik küresel "finansal operasyonun" olduğunu söyledi. Koçer, bu finansal operasyona karşı yerli ve milli hareket başladığını vurguladı.

Nejat Koçer, "İçinde bulunduğumuz bu dönem Türkiye'nin farkındalık dönemidir. Yalnızca silahlı terör örgütüne ve FETÖ'ye karşı verilen mücadeleden ibaret bir farkındalık değil bu. Müttefik ve dost bildiğimiz küresel aktör konumundaki ülkelerin Türkiye'ye karşı nasıl tehditler oluşturduğuna yönelik bir farkındalık." sözlerini sarfetti.

Tasarrufları artıracak teşvikler ve yapısal reformların bir bir hayata geçtiğine işaret eden Koçer, Türkiye'nin G-20'nin en hızlı büyüyen ülkesi olduğunu, AB ülkelerinden daha hızlı büyüdüğünü söyledi.

"Genel sağlık sigortasına geçilmesi son derece önemli"

Ak Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, genel sağlık sigortasına geçilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

İşsizlik sigortasının hayata geçirilmiş olmasının ve başarılı bir şekilde fonun yönetiminin de önemli bir yenilik olduğunu belirten Uslu, "Sosyal güvenlik konusunda etkin, verimli, kolay ulaşılabilir ve sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi sayesinde aktif ve pasif sigortalı sayımız artmıştır. Sağlık karnesi kaldırılmış, e-reçete uygulamasına geçilmiş, eczane ve hastanelerin tüm çalışanlara açılmış olması son derece önemlidir. Engelliler konusunda önemli çalışmalar yapılmıştır ve en önemlisi sendikalar ve toplu iş sözleşmesi konusunda yasa çıkarılmıştır. Bunlar son derece önemlidir." değerlendirmesini yaptı.

Salim Uslu, işletmelerin primli katkılarını sağlayacak, sendikal kültürü yaygınlaştırarak sendikayı özgürleştirecek çok ciddi bir kıdem tazminatı fonu çalışmasına ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Elbette yeşil pasaport önemlidir ama 'sosyal etiketleme sendikalaşmayı teşvik etmekte çok daha önemlidir' diye düşünüyorum. Bunun dışında mevzuat boşluğundan ziyade Türkiye'de bir sosyal kabul sorunu vardır, bunun şiddetle, bir an önce aşılması gerekir. İşsizlik sigortasının kapsamının genişletilip erişiminin kolaylaştırılması, özellikle kamudaki statü karmaşasının bir an önce sona erdirilmesi ve bilhassa geçici ve mevsimlik işçilik gibi ayrımların ortadan kaldırılarak onlara kesin bir çözüm olarak kadro ihdasının gerçekleştirilmesi gerekiyor.

Aynı zamanda kamuda ya da özel sektörde 'geçici işçi' tarifi yerine 'geçici iş' tanımının tadat edilerek getirilmesini, İş Sağlığı Yasasında getirdiğimiz işçi temsilciliği statüsünün mutlaka örgütsüz iş yerlerinde de olacak şekilde bir sendikal altyapının oluşturulmasını, çeşitli nedenlerden dolayı kapanan işyerlerinde işçi alacaklarıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmasını da önermek istiyorum."

"Halep'te şu anda katliam yaşanıyor"

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Halep'te şu anda katliam yaşandığını belirterek, "Halep'te Müslüman erkekler öldürülüyor, kadınlar tecavüze uğruyor, insanlar sokaklarda diri diri yakılıyor. Kadınlar tecavüze uğramamak için intihar fetvası bekliyor, kadim şehir haritadan siliniyor." dedi.

Kaçar, Türkiye'nin, dünyadaki bütün mazlum Müslümanların sesi olmaya devam edeceğini söyledi.

Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Türk milletinin terör karşısında asla diz çökmeyeceğini belirtirken, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, "Halep'te katliam yaşanıyor, tüm dünyayı katliama seyirci kalmamaya çağırıyorum." dedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk, bugün Halep'te yaşananın insanlık dramı olduğunu kaydederek, "Orada yaşananları kınıyorum. Müslümanların gücünden korkan ve bunu engellemeye çalışanları da kınıyorum. Biz, bir ölür bin diriliriz." sözlerini sarfetti.

AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, Halep'in birkaç mahallesinde sıkıştırılan onbinlerce Müslümanın tahliyesi için bir an önce ateşkes ilan edilmesi gerektiğini söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığının 145 milyar liralık yatırımla bir çok projeye imza attığını ifade eden Uncuoğlu, dünyada orman alanları sayısı azalırken Türkiye'de arttığını bildirdi. Recep Uncuoğlu, ülkedeki orman alanının 1,5 milyon hektar artırılarak 20,5 milyon hektardan 22 milyon hektara çıkarıldığını vurguladı.

Kaynak: AA / Politika

Nejat Koçer Gaziantep AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title