Haberler

2017 Yılı Bütçesi Genel Kurulda

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, "Bu ülkeyi öyle bir noktaya getirdiler ki zenginlerin zenginliği artarken fakirlerin fakirliği artıyor. Bunun adı; çürümüş düzendir." dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen BDDK, SPK, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, EPDK, Ulusal Bor Araştırma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumunun 2017 yılı bütçeleri üzerinde CHP milletvekilleri konuştu.

Erdoğdu, tarihin en büyük ekonomik krizinin eşiğinde olunduğunu ileri sürerek, "Bu ülkeyi öyle bir noktaya getirdiler ki zenginlerin zenginliği artarken fakirlerin fakirliği artıyor. Bunun adı çürümüş düzendir." dedi.

Ekonomide yaşanan gelişmelere değinen Erdoğdu, "Bilsek ki bu ülkenin milli ekonomisini kurtaracağız, gerçek yurtseverler, gerçek vatanseverler olarak evimizi, arabamızı satmaya, hayatımızı vermeye hazırız ama size güven olmaz. Çünkü, siz vahşi kapitalizmin işbirlikçisiniz." ifadesini kullandı.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının üreten bir bakanlık olmaktan çıktığını ve tüketen bir bakanlığa dönüştüğünü savundu.

Ak Parti döneminde, hızla kömür üretiminden ve yerli kaynaklardan çıkıldığını, dışa bağımlı kaynaklara dönüldüğünü belirten Akar, "Enerji kaynaklarımız genelde üç ülkeden alınıyor. Bunlar, Rusya, İran ve Azerbaycan. Rusya ile yaşadığımız uçak krizinin bize ders olması ve enerji kaynaklarımızı çoklandırmamız, farklı farklı ülkelerden almamız gerekiyor." dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ise Türkiye'de özelleştirmelerde "ver kurtul, sat kurtul" modelinin izlendiğini, AK Parti iktidarı döneminde, refahtan, huzurdan, adaletten, özgürlükten ve demokrasiden artık söz etmenin mümkün olmadığını öne sürdü. Kişi başına milli gelirin düştüğünü, genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 20'lerde olduğunu öne süren Havutça, AK Parti'nin "ülkeyi yanlış yöneterek, bu kötü gidişata zemin hazırladığını" savundu.

"Nükleer santral istemiyoruz"

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise Türkiye'nin enerjide dışa bağımlı olmaması için yerli ve temiz enerjiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Uranyum üretmeyen bir ülkeyiz. Nükleer santral tamamen dışa bağımlı, ülke ekonomisini ve bütçeyi şimdiden zora sokacak bir seçenektir. Çözüm bu değildir. Biz Sinoplular açık açık söylüyoruz. Biz nükleer santral istemiyoruz." ifadesini kullandı. Türkiye'nin bir ekonomik kriz yaşadığını anlatan Karadeniz, doların durup dururken yükselmediğini söyledi.

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu da Türkiye'de çiftçilerin borç içerisinde olduğunu söyledi. AK Parti'nin tarım alanında yanlış politikalar uyguladığını ileri süren Gaytancıoğlu, "Önceliği üretime, üreticiyi desteklemeye vermedi. Çözümü hep ithalatta buldu. Bizden kopya çektiği bazı uygulamaları bile yanlış yaptı." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Karayolları Genel Müdürlüğü Aykut Erdoğdu AK Parti Türkiye Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title