Haberler

2017 Türkiye Satranç Şampiyonası Sürüyor

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası devam ediyor.

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) ve Süleymanpaşa Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2017 Türkiye Satranç Şampiyonası devam ediyor.

Kentteki bir otelde eski milli satranççı Prof. Dr. Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen ve "Türkiye'nin en iyileri" olarak gösterilen 12 sporcunun mücadelesi sürüyor.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gerçekleştirdikleri etkinliklerle sporu yaygın hale getirmek istediklerini söyledi.

Ülkenin en önemli şampiyonalarından birinin Tekirdağ'da düzenlenmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Ekşinat, "Son yıllarda düzenlediğimiz ulusal organizasyonlarla şehrin adından sıkça söz ettirmeye başladık. Bu organizasyonlarda bize güvenip iş birliği yapan federasyonlarımıza teşekkür ediyorum. Burada şampiyon olacak arkadaşımızın ülkemizi uluslararası şampiyonlarda temsil edeceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

"Türkiye'nin en üst seviye turnuvası"

Türkiye Satranç Federasyonu Uluslararası Hakemi Atilla Gürmen, şampiyonanın 11 turun tamamlanmasıyla 21 Kasımda sona ereceğini aktardı.

Gürmen, şampiyonanın güzel bir şekilde devam ettiğini vurgulayarak, "Sıracettin Bilyap anısına düzenlenen Türkiye Satranç Şampiyonası çok iyi bir şekilde devam ediyor. Şampiyonaya toplamda 12 sporcu katıldı. Bunlardan 11'i ünvanlı sporcular. Son derece güzel bir turnuva oluyor. Özellikle bizlere ve sporculara her türlü desteği sağlayan Süleymanpaşa Belediyesine teşekkür ediyorum. Burada birinci olan sporcumuz uluslararası şampiyonalarda ülkemizi temsil edecek." ifadelerini kullandı.

Sporcuların maddi ödülden çok Türkiye şampiyonu olma onuru için mücadele ettiğini dile getiren Gürmen, "Ayrıca şampiyona sonunda bu sporcuya maddi ödüllerde var. Buradaki en önemli kazanım Türkiye şampiyonluğu. Bu şampiyona Türkiye'nin en üst seviyesindeki turnuvası. Ülke olarak son yıllarda 100'ün üzerinde unvanlı sporcumuz var. Uluslararası şampiyonalarda milli takımımızı üst masalarda görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor." şeklinde görüş belirtti.

Toplam 35 bin lira ödül dağıtılacak şampiyona 21 Kasım Salı günü sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

Ekrem Eşkinat Süleymanpaşa Tekirdağ Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title