Haberler

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na Doğru

Milli atlet Yasin Süzen, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda zirve için yarışacak.

İşitme Engelliler Olimpiyatları Medya Direktörlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 18-30 Temmuz'da Samsun'da düzenlenecek oyunlarda, 110 metre engellide favori isimlerden olan Yasin, şampiyonluk hedefliyor.

18 yaşında sadece bir çift koşu ayakkabısına sahipken, 2012 yılında Toronto'daki Dünya Şampiyonası'nda genç erkekler 110 metre engellide dünya rekoru kıran, 5 yılda birçok şampiyonluğa imza atan Yasin, bu kez engelleri olimpiyat altını için aşacak.

Kırklareli'nin Çakıllı köyünde doğan ve bir fabrikada işçi olarak çalışan Yasin, haftada sadece bir tam gün antrenman yapabilmesine rağmen, geçen yıl Bulgaristan'da düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda, 400 metrede altın madalya kazandı.

Tüm engellerin üstesinden gelmeyi başaran ve zirvede kalabilmek için her gün antrenman yapan 23 yaşındaki milli sporcu, başarının yolunun çok çalışmaktan geçtiğini söyledi.

Yasin, "Bir hedefiniz varsa ve inanıyorsanız başarı engel tanımıyor. 110 metre engellide dünya rekoru kırdım, şimdi sıra olimpiyatlarda. Olimpiyatlar bence bir sporcu için zirve noktası. İşitme Engelliler Olimpiyatları ile bu zirve heyecanını yaşayacak olmaktan mutluyum. Başarılı olacağıma inanıyorum çünkü çok çalışıyorum. Hayalimi gerçekleştirmek için tüm gücümle altın madalyaya koşacağım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Toronto Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title