Haberler

2016 yılı için 60 randımanlı çeltiğin alım fiyatı bin 675 TL

Güncelleme:

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, ''2016 yılı için 60 randımanlı çeltiğin alım fiyatı bin 675 TL, hayırlı uğurlu olsun'' dedi.


Bakan Çelik, yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Binasının açılışında yaptığı konuşmada TMO'nun, 2016 yılı çeltik alım fiyatını açıkladı.

Bu yıl 60 randımanlı Osmancık çeşidi çeltiğin alım fiyatının ton başına bin 675 lira olarak belirlendiğini ifade eden Çelik, ''Hayırlı uğurlu olsun, tabii bunun birçok boyutu da var. Biliyorsunuz ton başı 100 lira da pirim veriyoruz. Dekar başı 11 TL'lik mazot gübre desteği devam ediyor. Sertifikalı tohumla ilgili dekar başına 8 TL devam ediyor. Allah bizlere, devletimize güç versin. Emekçilerimizin emeğini zayi etmeme konusunda bizler de çabalarımızı sürdüreceğiz'' diye konuştu.

Dünyada 2 milyara yakın aç ve yoksul insan olduğunu ifade eden Çelik, bunun insanların toprağını düşmanca kullanmaktan kaynaklandığını vurguladı.

Dünyada 34 ülkenin gıdaya, 80 ülkenin de suya erişiminde sıkıntıları olduğunu aktaran Çelik dünyada tarım ve hayvancılık açısından, gelecek günlerin çok parlak olmadığını ifade etti.

Dünyada var olan bu kötü gidişatın, Türkiye'de de yaşanmaması için, varsa bir eksikliğin, onun da giderilmesi için çalıştıklarını anlatan Çelik, ''Bakanlık yapmak için değil, hava atmak için değil, yoksa Bakanlık da geçer. Bakmak için bakanlık istemiyoruz biz. Çözmek için bakanlık istiyoruz. İnşallah sorunlarımızı el birliğiyle çözeceğiz ''dedi.

Bakan Çelik, tarım ve toprağı korumanın birinci görevleri olduğunu, bunun da binalar içerisinde değil tarlaya ve sahaya inerek mümkün olacağını vurguladı.

''Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz''

Bakanlık olarak idari yapılarında bazı değişikliklere gittiklerini ifade eden Çelik, konuşmasına şöyle devam etti:

''İşletme bazlı sorumluluk olacak dedik. Her işletmenin bir veterineri ya da ziraat mühendisi olacak. Yani artık işi araziden işi takip edeceğiz. Ama ola ki bu güzel binalarda hizmet sunarken vatandaşlarımızın buraya gelmesi olacak. O zaman da yeşil masa hizmet verecek. İşiniz güler yüzle görülecek. Devletin memuru millete hizmet etmek içindir. Somurtan ve tepeden bakan, ne milletvekili ne bakan ne de memur istiyoruz. Milletin derdiyle dertlenen insan istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı bir telefonla dünyayı ayağa kaldırdı, dünyaya örnek oldu. Seversiniz sevmezsiniz, ben çok seviyorum. Ama size şunu söyleyeyim milletin derdiyle dertlenecek yönetici. Milletin derdiyle dertlenirseniz birçok sorunu aşarsınız.''

Edirne Valisi Günay Özdemir ise desteklerinden dolayı Bakan Çelik'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, Vali Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan, yapımı tamamlanan Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Binasının açılışını yaptı. (KAYNAK:AA)

Şimdi köye, toprağa, tarıma, hayvancılığa dönme zamanı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarıma sevdalı gençlerin sayısının artması gerektiğine işaret ederek, "Şehirlerdeki daracık sokaklarda, fabrikalarda bin bir türlü zahmetle, şehir hengâmesi içerisinde ayakta durmaya çalışan, köydeki varlığını terk ederek şehirlere koşan gençlerimize sesleniyorum; artık o bir geçiş dönemiydi, şimdi köye, toprağa, tarıma, hayvancılığa dönme zamanı." dedi.

Çelik, Lüleburgaz Tarım İşletmesi Müdürlüğünde Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen hayvan dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın birçok bölgesinde savaşlar yaşandığını söyledi.

Savaş bölgelerinden kaçan birçok insanın Türkiye'ye sığındığını hatırlatan Çelik, üç tarafı denizlerle çevrili ama dört tarafı sorunlarla dolu güzel bir coğrafyada yaşandığını ifade etti.

Çelik, ' ' Türkiye'de Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına içeriden kastedenler var. Yolumuzu kesmeye çalışanlar var, enerjimizi içeride tüketmek için var gücüyle mücadele eden Türkiye düşmanı ay yıldızlı bayrak düşmanı unsurlar var.'' şeklinde konuştu.

Genç Çiftçi Destekleme Projesi kapsamında düzenlenen bu programla 308 çiftçiye 3 bin 308 hayvan dağıtılacağını belirten Çelik, projenin ülke genelinde 450 milyon liralık bütçe ile gerçekleştirileceğini bildirdi.

Bakan Çelik, gıda üretiminin önemine değinerek, tarımın, çiftçiliğin ve üretimin çok önemli olduğunu anlattı.

Bakanlık olarak hayvancılığın ve çiftçiliğin gelişmesi için çalışmalar yaptıklarını aktaran Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Avrupa Birliği ülkeleri bütçelerinin yüzde 40'ını tarıma ayırıyorlar. Neden çünkü büyük bir tehlike görünüyor. Büyük bir sıkıntıyla dünya karşı karşıya kalmak üzere. Gıda olmayınca dünya sizin olsa ne olacak. Sofranızda yiyecek bir gıdaya erişiminiz yoksa bütün Lüleburgaz'ı Kırklareli'ni size verseler ne işe yarar. Onun için dünya bu tehlikenin farkında. Bunun için de tarıma, hayvancılığa, çok ciddi şekilde destekler verme ve dünyadaki farklı ülkelerdeki boş arazilerin, atıl arazilerin kullanımı konusunda ülkeler büyük bir yarış içindeler."

"Tarıma sevdalı gençlerimizin sayısının artması gerekiyor"

Tarıma sevdalı gençlerin sayısının artması gerektiğine işaret eden Çelik, "Şehirlerdeki daracık sokaklarda, fabrikalarda bin bir türlü zahmetle, uğraşan didinen, elde ettiği imkânları kira parası olarak ödemek zorunda kalan ve şehir hengâmesi içerisinde ayakta durmaya çalışan ama diğer taraftan da köyün merasını, köydeki varlığını terk ederek şehirlere koşan gençlerimize sesleniyorum; artık o bir geçiş dönemiydi, şimdi köye, toprağa, tarıma, hayvancılığa dönme zamanı. Peygamberler mesleği çobanlık, hayvancılık. Tarımla uğraşmayı inşallah baş tacı meslekler olarak inşa etmek istiyoruz. Tarım ülkemiz açısından da son derece önemli. Hükümet olarak bunun bilincindeyiz.''

"Türkiye'nin yarısına yakın bölgeyi ari bölge olarak ilan edeceğiz"

Türkiye'de ari bölge alanının genişletileceğini bildiren Çelik, arilik konusunda yeni adımlar atılacağını aktardı.

Bu ari bölge çalışmasının önemli olduğunu vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

''Ari bölge olarak yalnız Trakya'yı sınırlı bırakmayacağız, Önümüzdeki haftadan sonra ari bölgeyi genişletiyoruz. Buranın muhafazası açısından bu genişleme Trakya'ya avantaj sağlayacak. Neredeyse Türkiye'nin yarısına yakın bölgeyi ari bölge olarak ilan edeceğiz. Bu çerçevede hayvan sağlığının istediğimiz noktaya taşınması konusunda gerekli çalışmaları başlatmış bulunuyoruz."

Programa, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz ve Tarımsal işletmeler Genel Müdürü Mehmet Taşan da katıldı.

Konuşmaların ardından Bakan Çelik, genç çiftçilere projeleri karşılığında büyük ve küçükbaş hayvanları teslim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Faruk Çelik Kırklareli Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title