Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediliyor.

Ak Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplanan komisyonda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri ele alınıyor.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, toplantının başında usule ilişkin söz aldı.

TBMM Genel Kurulunun bugünkü birleşiminde hükümet tarafından dış politika konusunda bilgilendirme yapılacağını anımsatan Bekaroğlu, bu saatlerde komisyon çalışmalarına ara verilmesini talep etti.

Bekaroğlu, komisyonun bir önceki toplantısında kendisi ile bir AK Parti'li milletvekili arasında gerginlik yaşandığına değinerek, bu milletvekilinin 1980 doğumlu olduğunu kaydetti.

Her şeyden önce bir büyüğü olarak kendisine yönelik sözleri kabul edilemez bulduğunu ifade eden Bekaroğlu, Komisyon Başkanı Bilgiç'e, "Bu milletvekilimiz hakkında siz ne yapacaksınız?" diye sordu.

Bilgiç de tartışmanın oturum kapandıktan sonra yaşandığını ve ayrıntılarına ilişkin tutanak bulunmadığını ancak genel görüntülerin hoş olmadığını belirten Bilgiç, "Bu görüntülerin TBMM'ye yakıştığını söylemek mümkün değildir" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da söz alarak, Bekaroğlu'nun söz konusu tartışmada sesini yükselterek söylemediği sözlerle kendisini itham ettiğini belirtti.

Olayların bir anda geliştiğini anlatan Dağ, yaşananların TBMM'nin ortamına yakışmadığını çok iyi bildiklerini, bu tecrübeye sahip olduklarını, ancak davranışlara karşılıklı dikkat etmek gerektiğini vurguladı.

Komisyon Başkanı Bilgiç'in karşılıklı bir anlaşmazlık yaşandığını ifade etmesi üzerine ise Bekaroğlu, böyle bir olayın anlaşmazlık diyerek kapatılamayağını, kendisinden özür dilenmesini beklediğini bildirdi.

Bilgiç ise sarf edilen sözlerle ilgili sorumluluğun kişilerin kendisine ait olduğunu ve yaşananların Meclis'e yakışmadığını söylediğini anımsattı.

Daha sonra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, bakanlığın bütçesine ilişkin sunumuna başladı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Süreyya Sadi Bilgiç Mehmet Bekaroğlu AK Parti Isparta Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title