Haberler

2016 Yılı Bütçesi TBMM Genel Kurulunda

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, "Terör örgütleri arasında ayrım yapılması bu küresel sorunla mücadeleye en büyük zararı vermektedir" dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, "Terör örgütleri arasında ayrım yapılması bu küresel sorunla mücadeleye en büyük zararı vermektedir" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, 8. turda yer alan Dışişleri, Çevre ve Şehircilik ile Milli Eğitim bakanlıklarının 2016 yılı bütçeleri üzerine AK Parti Grubu adına konuşmalar yapıldı.

İstanbul Milletvekili Kan, insanlık olarak büyük küresel sorunlarla karşı karşıya olunduğunu ve ilk sıralarda terörizmin yer aldığını belirtti. Kan, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın terör ve sebep olduğu trajedileri en yakından hissettiğini söyledi.

Kan, şöyle devam etti:

" Türkiye, 30 Eylül 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla DAEŞ terör örgütünü, terör örgütü olarak deklare eden, ilan eden ülkeler arasında ilklerden birisi olmuştur. Terörle mücadele konusunda en önemli ilkelerden biri hiç şüphesiz ki terör örgütleriyle ayrım yapmadan mücadele etmektir. Terör örgütleri arasında ayrım yapılması bu küresel sorunla mücadeleye en büyük zararı vermektedir. Bu anlayışla, PKK, PYD, YPG ve DHKP-C'yle nasıl mücadele ediyorsak DAEŞ, El Kaide ve diğer terör örgütleriyle de mücadeleye aynı kararlılık içerisinde devam etmekteyiz ve devam edeceğiz.

Terörle mücadele sadece Türkiye'nin değil bütün insanlığın sorunudur. Bu noktada şu hususu da net olarak ifade etmek gerekir: 'Benim teröristim iyi, senin teröristin kötü' mantığıyla hareket etmek yanlıştır. Terör terördür, masum canlara kıyanlar da teröristtir. Teröristin ve terör örgütünün iyisi olmaz. Mesela, PYD terör örgütünün DAEŞ ile savaşıyor olması bahanesiyle sevimli bir terör örgütü olarak gösterilmesi asla kabul edilemez."

"Terör örgütleriyle mücadele sürecek"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Suriye'de yaşananlara Türkiye'nin sessiz kalmasının asla düşünülemeyeceğini vurguladı. Özcan, Suriye rejiminin kendi halkına karşı katliama giriştiğini ve Türkiye'nin, kendi halkına silah çeken bir rejimin yanında olmayacağını gösterdiğini hatırlattı. Özcan, kim olursa olsun terör örgütleri ile mücadelenin de sonuna kadar süreceğini dile getirdi.

AK Parti'nin çok yönlü ve çok boyutlu bir dış politika geliştirmeyi başardığını belirten AK Parti İstanbul Milletvekili Azmi Ekinci ise bu durumun küresel güçleri ve yerli işbirlikçilerini korkutarak, rahatsız ettiğini kaydetti.

Meselenin ülkeyi yönetip yönetememe meselesi asla olmadığına işaret eden Ekinci, "Buna 11 seçimdir halk zaten gerekli cevabı veriyor; mesele, yeni anayasayla birlikte ülkede ve bölgede aktör olacak bir Türkiye inşa ederken kimin nerede durduğu meselesidir. 'İkinci istikrar mücadelesi' olarak adlandırdığımız bu sürece küresel güçlerin karşı olmasını anlarız; bizim anlayamadığımız şey, muhalefetin bu süreç karşısında onların yanında yer alması meselesidir. Millilik ve yerlilik sorgulamamız da işte bu sebepten dolayıdır" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Bursa Milletvekili Muhammet Müfit Aydın, çevrenin en önemli unsuru ve hatta odak noktasının insan olduğunu belirterek, şehirlerin büyük vizyonlar ile geliştiğini söyledi. Aydın, hükümetin, sürdürebilir bir kalkınmayı hedeflerken, kalkınmanın çevreye maliyetinin de en asgari düzeyde tutulması için gerekli tüm çalışmaları planlamakta olduğunu vurguladı.

AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, "Tapu kayıtlarında, arsa, tarla ve bağ olarak görülen ve halen iskanı olmayan, sizin bakış açınıza göre 'kaçak' olan Çankaya Köşkü'nde, İsmet İnönü tam 11 yıl Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. İnşallah bu Çankaya Köşkü'nün tapusunu çıkarmak AK Parti iktidarlarına nasip olacaktır. Çalışmalar başlatılmıştır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusunu gösteren Deligöz, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin tapusu elimizdedir. İyi bakınız, isteyen tapu müdürlüğüne gidip alabilir. Bütün işlemleri tamamlanarak, iskanı alınmıştır" dedi.

"Başörtüsü yasağını kaldırdık"

Bütçeden en büyük payı Milli Eğitim Bakanlığının aldının ifade eden AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, AK Parti Hükümeti'nin temel önceliğinin hep insana yönelik yatırımlar olduğunu kaydetti. Maviş, "28 Şubat en kesin etkisini eğitim sistemimiz üzerinde göstermiştir. AK Parti iktidarları ile bu etkiyi sildik. Başörtüsü yasağını kaldırdık. Kıyafet serbestisini getirdik. Katsayı adaletsizliğine son verdik" diye konuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, AK Parti hükümetlerinin eğitim alanında devrim niteliğinde çalışmalara imza attığını anlattı. Aydın, yükseköğretimde kalite konusunda bir sıçrama yapmanın da zaruri olduğunu vurgulayarak, bunun için "Kalite Kurulunun" kurulmasının hükümetin öncelikli hedefleri arasında olduğunu kaydetti.

"Bundan tam yüz yıl önce coğrafyamıza ekilen zehirli tefrik edici tohumlardan olma ağaçlardan bugün kahredici yemişlerin devşirildiği kahpe bir hasat mevsimi yaşıyoruz" ifadesini kullanan AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ise 100 yıl önce başlatılan bu sürecin bugün çok daha hain ve sinsi bir seviyede yürütülmekte olduğunun altını çizdi.

Atalay, şöyle devam etti:

"Gelin bin küsur yıllık müşterek bir tarih ve coğrafya bilinciyle her türlü beşeri farklılıklarımıza rağmen, insan üst kimliğiyle herkesi bir tarağın dişleri gibi eşitleyecek, her birimizin adalet, özgürlük ve eşitlik duygularını azami derecede tatmin edecek yeni bir anayasanın imkanlarını zorlayalım. Eminim ki büyük imkanları ıskalayan toplumların ödeyecekleri bedeller o oranda ağır olacaktır.

Aksi takdirde milletin vekaletini üstlenmiş olmayı onurlu bir sorumluluktan ziyade bayağı bir imtiyaz olarak kullanma bahtsızlığından kurtulmuş olamayacağız. Yoksa Meclis mesailerinden çocuklarımıza bırakacağımız miras, kırıcı, yaralayıcı, ötekileştirici, tahkir ve tahrik edici sığ, kör ve kısır döngüler içinde tükettiğimiz yarınlar olacaktır."

Kaynak: AA / Politika

Ravza Kavakcı Kan İstanbul AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title